Αποκλειστικό L&O: Αγορά εξοπλισμού για αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-03-2020 14:00
Αποκλειστικό L&O: Αγορά εξοπλισμού για αεροδιακομιδές ασθενών με κορονοϊό
Τι είπε στο L&O υψηλόβαθμη πηγή του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Στην αγορά με ταχύτατους ρυθμούς και διαδικασίες ειδικών σετ στολών για τα πληρώματα των πτητικών της μέσων, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν -αν ο μη γένοιτο απαιτηθεί- για την ασφαλή μεταφορά ασθενών με κορονοϊό σε αποστολές αεροδιακομιδών από διάφορα σημεία της χώρας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και τα κέντρα αναφοράς, έχει προχωρήσει η Πολεμική Αεροπορία, συμφώνως με ασφαλείς πληροφορίες του lawandorder.

Ο ακριβής αριθμός των στολών που παραγγέλθηκαν δεν έγινε γνωστός, αυτό όμως που έγινε γνωστό είναι ότι με αυτές θα εφοδιαστούν οι μοίρες των μεταφορικών αεροσκαφών και ελικοπτέρων, που στην πράξη όλα αυτά τα χρόνια υλοποιούν τις αεροδιακομιδές κατόπιν εντολής και επ’ ωφελεία του ΕΚΑΒ, ήτοι: 

  • Η 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (356 ΜΤΜ) με αεροσκάφη C-130H Hercules.
  • Η 354 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών (354 ΜΤΜ) με αεροσκάφη C-27J Spartan.
  • Η 384 Μοίρα Ερεύνης-Διασώσεως (384 ΜΕΔ) με τα ελικόπτερα Super Puma.

Όπως μας έλεγε -υπό καθεστώς ανωνυμίας για προφανείς λόγους- υψηλόβαθμη πηγή του ΓΕΑ, που ρωτήσαμε σχετικώς, «τα πληρώματα των Μοιρών αυτών, λόγω του ρόλου τους και της αποστολής τους έχουν εκπαιδευτεί να επιχειρούν με στολές ΡΒΧ (Ραδιο-Βιο-Χημικού) πολέμου, ενώ στο παρελθόν όποτε έχει απαιτηθεί η ΠΑ έχει διαθέσει προσωπικό και μέσα για τη μεταφορά ασθενών που υπέφεραν από μεταδοτικές ασθενείς, χωρίς ΟΥΔΕΠΟΤΕ να αρνηθεί εκτέλεση παρόμοιας αποστολής».

«Έτσι και τώρα. Η αποστολή -αν απαιτηθεί- θα εκτελεστεί και ο πάσχων συμπολίτης μας θα μεταφερθεί εκεί που πρέπει για να έχει την καλύτερη δυνατή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, για να γίνει καλά. Μέχρι τώρα δεν έχει χρειαστεί να παρέμβουμε για τέτοια αποστολή. Και μακάρι να μη χρειαστεί. Όμως εμείς πρέπει να είμαστε απολύτως έτοιμοι να δράσουμε αν απαιτηθεί και προς αυτή την κατεύθυνση στοχεύει η ενέργειά μας αυτή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo