Καμπανάκι Μητσοτάκη: Μείνετε σπίτι το Σαββατοκύριακο, αλλιώς έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας

Newsroom L&O 20-03-2020 08:26 Τελευταία ενημέρωση: 20-03-2020 08:47
Καμπανάκι Μητσοτάκη: Μείνετε σπίτι το Σαββατοκύριακο, αλλιώς έρχεται απαγόρευση κυκλοφορίας
«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη, αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε!» τόνισε ο πρωθυπουργός

Η στάση των πολιτών το Σαββατοκύριακο είναι αυτή που θα κρίνει αν και τι τάξης νέα μέτρα θα υιοθετηθούν από την ερχόμενη εβδομάδα, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων στο χθεσινό του διάγγελμα.

Συγκεκριμένα η κυβέρνηση αναμένει με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δει κατά πόσο οι πολίτες θα τηρήσουν την κρίσιμη οδηγία της με τον κωδικό «Μένουμε σπίτι», προκειμένου να αποφασίσει αν θα περάσει σε δραστικότερα μέτρα επί του θέματος, που πρακτικά σημαίνει απαγόρευση της κυκλοφορίας, αφού τα περισσότερα από τα ενδιάμεσα στάδια έχουν σχεδόν καλυφθεί. Την εβδομάδα που διανύσαμε υπήρξαν περιπτώσεις όπως στη Θεσσαλονίκη, που μέρος των πολιτών δυσκολεύτηκε να κατανοήσει και να εφαρμόσει την εθελούσια παραμονή στο σπίτι.

«Το οπλοστάσιο των μέτρων περιορισμού που μπορεί να πάρει η κυβέρνηση έχει σχεδόν εξαντληθεί. Το κακό θέλει έναν κρίκο δίπλα του για να απλωθεί. Και αυτή την αλυσίδα του τρόμου μπορούμε να τη σπάσουμε αν κάνουμε ένα βήμα πίσω. Αν μείνουμε σπίτι, αποφεύγοντας όλες τις περιττές επαφές» είπε ο πρωθυπουργός, συμπληρώνοντας με χαρακτηριστικά: «Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

«Αυτό το Σαββατοκύριακο είναι μία ευκαιρία να δείξουμε την κοινωνική μας ευθύνη», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης. «Αφού δεν θα έχουμε καμία επαγγελματική υποχρέωση, δεν κυκλοφορούμε! Μένουμε στο σπίτι και διαβάζουμε, ακούμε μουσική, βλέπουμε ταινίες, επικοινωνούμε με τους δικούς μας, αυτούς που αγαπάμε. Πάμε για έναν περίπατο ή για τρέξιμο μόνοι. Και σε κάθε περίπτωση αποφεύγουμε τις συναθροίσεις. Απ' όλους εμάς και τη συμπεριφορά μας εξαρτάται, τελικά, αν η κυβέρνηση χρειαστεί να πάρει ακόμα πιο δραστικά μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo