19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Βερβεσός στο L&O: Συγκρατημένα αισιόδοξοι οι δικηγόροι για υπαγωγή τους στους πληττόμενους επαγγελματίες


    Την εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για τη στήριξη των πληττόμενων επαγγελματικών ομάδων, αναμένει ο δικηγορικός κόσμος της χώρας, ο οποίος βρίσκεται και αυτός στο επίκεντρο της κρίσης που δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας.
    Υπό το φόβο της εξάπλωσης του ιού, η λειτουργία των δικαστηρίων έχει ανασταλεί πλην εξαιρέσεων μέχρι τις 27 Μαρτίου, με αποτέλεσμα οι δικηγόροι να έχουν μείνει επί της ουσίας άνευ αντικειμένου.
    Λίγο μετά τις εξαγγελίες του κ. Σταϊκούρα και κυρίως τη χθεσινή δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι στους ελεύθερους επαγγελματίες θα δοθεί επίδομα 800 ευρώ, ο πρόεδρος της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στο lawandorder.gr δήλωσε τα εξής:
    «Οι δικηγόροι από την πρώτη κιόλας στιγμή που η κυβέρνηση έκλεισε τα δικαστήρια για την αποφυγή εξάπλωσης του κορωνοϊού, αλλά και αφού περίμεναν να δουν τις αποφάσεις του Eurogroup για τη χαλάρωση του δημοσιονομικού χώρου στα κράτη μέλη της ΕΕ, άμεσα ζήτησαν από την κυβέρνηση να υπαχθούν στις πληττόμενες κατηγορίες καθώς με κλειστά τα δικαστήρια και με στοιχειωδώς λειτουργούσες τις δημόσιες υπηρεσίες αλλά και με την αποχή των δικαστικών επιμελητών δεν είναι δυνατόν να προβούν πλέον σε καμία δικηγορική ενέργεια και πλήττονται άμεσα και σημαντικά ως προς την άσκηση του λειτουργήματός τους. Με δεδομένο ότι το 78% του κλάδου δηλώνει πολύ χαμηλά εισοδήματα και με δεδομένη την κρίση την οποία διέρχεται η ελληνική, ευρωπαϊκή και διεθνής οικονομία εξαιτίας του κορoνοϊού, οι δικηγόροι θεώρησαν ότι πρέπει να υπαχθούν στις πληττόμενες κατηγορίες αυτοαπασχολούμενων ελευθέρων επαγγελματιών. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι η κυβέρνηση θα τείνει ευήκοον ους στο αίτημα αυτό και θα δώσει την αναγκαία αρωγή που χρειάζεται ένας κλάδος επαγγελματιών, ο οποίος δεν μπορεί να ασκήσει καμία δραστηριότητα. Σε αυτή την προσπάθεια θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους εκείνους τους βουλευτές και υπουργούς που μέχρι σήμερα έχουν στέρξει στην στήριξη του αιτήματός τους».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ