Ο κορονοϊός «πλήττει» την αναβάθμιση των αεροσκαφών Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 19-03-2020 14:13 Τελευταία ενημέρωση: 19-03-2020 14:13
Ο κορονοϊός «πλήττει» την αναβάθμιση των αεροσκαφών Πολεμικής Αεροπορίας και Ναυτικού
Λόγω των μέτρων ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού που έχουν ληφθεί στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας

Έμμεσο, πλην σαφές πλήγμα, στα προγράμματα αναβαθμίσεως των μαχητικών αεροσκαφών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας και ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion του Πολεμικού Ναυτικού, έχει επιφέρει η πανδημία του κορονοϊού, λόγω των μέτρων ασφαλείας για την προστασία του προσωπικού που έχουν ληφθεί υποχρεωτικώς στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ).

Επισήμως δεν υπάρχει καμία απολύτως πρόθεση καθυστερήσεως από καμία εμπλεκόμενη πλευρά. Το αντίθετο. Στην πραγματικότητα όμως τα μέτρα ασφαλείας του κόσμου γενικώς και του προσωπικού της ιδιαιτέρως, που έχουν ληφθεί και σωστά έχουν ληφθεί, έχουν στην πραγματικότητα επιφέρει μία καθυστέρηση των εργασιών.

Όπως μας είπε μάλιστα ένας από τους εμπλεκόμενους, ο οποίος για προφανείς λόγους θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, «δυστυχώς αυτές οι δουλειές δεν μπορούν να γίνουν με…τηλεδιάσκεψη, αλλά με υποχρεωτική φυσική παρουσία του κόσμου στα υπόστεγα».Θυμίζουμε.

Στο πρόγραμμα της αναβαθμίσεως των αεροσκαφών ναυτικής συνεργασίας P-3B Orion σε επίπεδο P-3HN (=Hellenic Navy) έχει παραδοθεί ήδη το πρώτο αεροσκάφος της λεγόμενης «ενδιαμέσου λύσεως» (μερικώς αναβαθμισμένο) στην Αεροπορία του ΠΝ, το οποίο πετά κανονικώς για εκπαιδευτικούς λόγους του προσωπικού αλλά και συμμετέχοντας, όποτε αυτό απαιτείται, σε επιχειρησιακές αποστολές, και ήδη έχει πάρει σειρά το πρώτο από τα τέσσερα συνολικώς αεροσκάφη του κανονικού προγράμματος για το πλήρες «πακέτο» της αναβαθμίσεως.       

Στο πρόγραμμα της αναβαθμίσεως των 84 μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block.52+ και Block.52+ADV, των δύο δηλαδή πιο πρόσφατων εκδόσεων που έχει εντάξει στη δύναμή της, σε επίπεδο F-16V (=Viper/Οχιά), συνολικού κόστους περίπου 1,5 δισεκατομμυρίου δολαρίων που θα πρέπει να υλοποιηθεί ως το 2027, έχει ήδη μπει στην ΕΑΒ το πρώτο μαχητικό αεροσκάφος (στις 18/1/2020), το οποίο απογυμνώνεται από τον εξοπλισμό του για να του φορεθεί στη συνέχεια το πλήρες «πακέτο» της αναβαθμίσεως για να χρησιμοποιηθεί σε πιλοτική βάση ως «οδηγός» για το υπόλοιπο πρόγραμμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo