Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προς τους πολίτες στις 19:30

Newsroom L&O 19-03-2020 12:14 Τελευταία ενημέρωση: 19-03-2020 17:01
Τι θα πει ο πρωθυπουργός στο μήνυμά του προς τους πολίτες στις 19:30
Αναμένεται να δώσει ιδιαίτερη έμφαση στην απόφαση της ΕΚΤ να εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης

Στην κρισιμότητα των στιγμών αλλά και στη σημαντική απόφαση της ΕΚΤ να εντάξει και την Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης αναμένεται να αναφερθεί στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Μητσοτάκης θα αναφερθεί σε μέτρα ή συστάσεις που έχουν ήδη ανακοινωθεί, ενώ αναμένεται να σταθεί ιδιαίτερα στην απόφαση της ΕΚΤ για τα έκτακτα μέτρα ενίσχυσης της ρευστότητας και την ένταξη της χώρα μας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης  (QE).

Αναμένεται να επισημάνει εκ νέου ότι όλοι πρέπει να δίνουμε έμφαση στις ανθρώπινες ζωές και στην υγεία και λιγότερο στα μέτρα, τα οποία έτσι κι αλλιώς θα υπάρξουν.

«Είμαστε σε πόλεμο. Με έναν εχθρό που είναι αόρατος αλλά δεν είναι ανίκητος. Γιατί αν πετύχουμε να περιορίσουμε τη διασπορά της μετάδοσης, θα δώσουμε χρόνο στο σύστημα υγείας να αντιμετωπίσει τα επείγοντα περιστατικά. Η πρώτη μας προτεραιότητα είναι μία και αδιαπραγμάτευτη: Να σώσουμε ζωές. Πρώτη μας φροντίδα είναι ο άνθρωπος και η δημόσια υγεία. Για αυτό και επιβάλαμε, πολύ νωρίτερα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μέτρα πρωτοφανή για καιρό ειρήνης. Και συνεχίζουμε σε αυτή την κατεύθυνση» είχε τονίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο δεύτερο μήνυμά του προς τους Έλληνες την περασμένη Τρίτη.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo