Έχουμε πρωθυπουργό!

Εβίτα Βαρελά 19-03-2020 08:01 Τελευταία ενημέρωση: 19-03-2020 10:20
Έχουμε πρωθυπουργό!
Ο νέος Ποινικός Κώδικας με τις αυξημένες ποινές του, λειτουργεί ως ποινικό οπλοστάσιο για τους ενσυνείδητα απείθαρχους για τους ασυνείδητους

Μετά από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού μας, την 17η Μαρτίου 2020, έχει πλέον καταστεί σαφές, ότι οι Έλληνες έχουμε Πρωθυπουργό, έχουμε Κυβέρνηση που δρα πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από όλες τις άλλες μεγάλες δυνάμεις της Ευρώπης. Αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η Μικρή - Μεγάλη Ελλάδα μας, αντέδρασε πολύ πιο άμεσα, πιο σθεναρά και όπως φάινεται πολύ καλύτερα στο ξέσπασμα του φονικού κορονοϊού από τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης όπως η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία με αποκορύφωμα το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Ιταλία δυστυχώς καθυστέρησε στην λήψη μέτρων πρόληψης εξάπλωσης του κορονοϊού και απαριθμεί καθημερινά εκατοντάδες θανάτους, ενώ οι κάτοικοι της βρίσκονται επί εβδομάδες σε καραντίνα. Ταυτόχρονα η Αγγλία με τον ακατανόητο Πρωθυπουργό της Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος αποφάσισε να εφαρμόσει στους πολίτες της χώρας του, υπό την μορφή πειραματόζωων, την επιχείρηση «ανοσία της αγέλης» εξελίσσεται σε ένα ακόμη τραγικό παράδειγμα εξάπλωσης του κορονοϊού.

Κι ενώ η μάχη με τον αόρατο εχθρό, εντός των συνόρων, κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα, αποδεικνύεται ότι η πολιορκία του αόρατου εχθρού ξεκίνησε νωρίς, καθώς η Κυβέρνηση έλαβε όλα τα απαραίτητα - έκτακτα μέτρα πρόληψης κατά της εξάπλωσης του φονικού ιού, μάλιστα προτού υπάρξει το παραμικρό θύμα εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

Το κίνημα «Μένουμε Σπίτι» εξαγγέλθηκε αρχικώς ως παράκληση και έπειτα ως επιτακτική ανάγκη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Ακολούθησε ένα πλέγμα μέτρων κατά του κορονοϊού όπως αρχικώς η περιορισμένη λειτουργία επιχειρήσεων, η αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, η απαγόρευση λειτουργίας των εκκλησιών, το κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων, η απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών και των συναθροίσεων άνω των 10 ατόμων.

Εξαιτίας των μέτρων πρόληψης αλλά και της επιχειρησιακής αμεσότητας της Κυβέρνησης, νιώθουμε για πρώτη φορά ότι έχουμε έναν Πρωθυπουργό, που επικοινωνεί με τους πολίτες, αισθανόμαστε ότι μας λέει την αλήθεια και μας καθιστά συνυπεύθυνους γι’ αυτό που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί.

Παραδίδοντας μαθήματα ηγεσίας και συνέπειας, μας καθιστά συνυπεύθυνους στην αποτροπή εξάπλωσης της ασθένειας, καθώς η κοινή πρόκληση και η συναίσθηση της αλληλεγγύης του «ολοι μαζί» της κοινωνίας καθιστά επιβεβλημένη την «ατομική ευθύνη» του «χωριστά».

Κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα μας, δίνει μαθήματα συνέπειας και στο Εξωτερικό καθώς η αποτελεσματικότητα μιας χώρας έναντι της εξάπλωσης του κορονοϊού, είναι η οργανωμένη δράση των πολιτών, σε συνθήκες προφύλαξης από αυτόν τον αόρατο και ύπουλο εχθρό.

Δυστυχώς μέσα στην συνέπεια και πειθαρχία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση, όπως επίσης και ένα σημαντικό και μεγάλο μέρος των Ελλήνων, ένα εξίσου μεγάλο μέρος των πολιτών, δεν συμμορφώνεται με τα μέτρα αψηφώντας το κίνδυνο.

Τούτο προκύπτει και από τις μέχρι σήμερα 150 περίπου συλλήψεις καταστηματαρχών και επιχειρηματιών, οι οποίοι ενεργώντας παρανόμως, λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους, παρά τις απαγορεύσεις του Νόμου και οδηγήθηκαν στα ποινικά ακροατήρια με την διαδικασία του αυτοφώρου, ενώ πολλοί από αυτούς καταδικάσθηκαν.

Παρόλο που σε αυτή τη συνθήκη πανδημίας δεν θα πρέπει να είναι οι ποινές, που λειτουργούν αποτρεπτικά στην παραβίαση μέτρων μέτρων πρόληψης, ο νέος Ποινικός Κώδικας με τις αυξημένες ποινές του, λειτουργεί ως ποινικό οπλοστάσιο για τους ενσυνείδητα απείθαρχους για τους ασυνείδητους και εν τέλει για τους αμελείς, απειλόντας με ποινές καθείρξεως και μάλιστα με ύψιστη την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, αν από την αξίοποινη πράξη των παραβατών επέλθει η μετάδοση της ασθένειας, είτε ο θάνατος περισσοτέρου αριθμού ανθρώπων.

Βεβαίως η αγωνία και η αβεβαιότητα για το μέλλον παραμένουν, καθώς έχει ήδη αναγγελθεί από την Κυβέρνηση, ότι αν ξεσπάσει και εξαπλωθεί ταχέως ο φονικός ιός, οι τεχνοϋλικές υποδομές της χώρας μας, δεν θα επαρκούν για να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες των νοσούντων.

Είναι κάτι τέτοιες στιγμές που ενώ η εξέλιξη της τεχνολογίας οδηγεί στην ανθρώπινη πρόοδο και στην τεχνολογική καινοτομία, ξαφνικά μια «πανδημία» όπως ο κορονοϊός, εμφανίζεται για να μας υπενθυμίσει πόσο εύθραστοι και μικροί είμαστε, πόσο ταπεινοί και μετριόφρονες οφείλουμε να είμαστε, ενόσω μας δίνεται ξανά η ευκαιρία να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και να αποδείξουμε πόσο δυνατοί μπορούμε να γίνουμε για να νικήσουμε τον εχθρό! Ας οπλιστούμε όλοι οι Έλληνες με δύναμη και σθένος, πειθαρχία και συνέπεια για να ξεπεράσουμε αυτή την φονική λαίλαπα που ξέσπασε ενάντια της πατρίδας μας και όλης της ανθρωπότητας!

Μπορείτε να ακολουθήσετε την κ. Εβίτα Βαρελά στο λογαριασμό της στο Instagram: evita_varela

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo