20.9 C
Athens
15.2 C
Thessaloniki
Τρίτη 23 Απριλίου 2024
More

    Πρωτοδικείο: Συζητήθηκε αίτηση κατά της 2η ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που αρνείται την επαναπρόσληψη 8 γιατρών


    Να μην επανέλθουν στην εργασία τους 8 έμπειροι γιατροί (!) ζητεί με αίτηση που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας η 2η Υγειονομική Περιφέρεια Πειραιώς και Αιγαίου! Μάλιστα, η αίτηση συζητήθηκε σήμερα (αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής) και η σχετική απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται αύριο.
    Ωστόσο, η κατάθεση της συγκεκριμένης αίτησης εκ μέρους της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου προκαλεί εύλογα ερωτήματα, καθώς έρχεται ενώ η χώρα πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού και η κυβέρνηση για να την αντιμετωπίζει έχει δηλώσει ότι προτίθεται να προχωρήσει στην πρόσληψη 2.000 γιατρών.
    Ειδικότερα με την αίτησή της στο Πρωτοδικείο η συγκεκριμένη ΥΠΕ, ζητεί να εκδοθεί προσωρινή διαταγή για να «παγώσει» προηγούμενη δικαστική απόφαση που είχε κρίνει παράνομη την απόλυση των 8 ιατρών και είχε διατάξει την επαναπρόσληψη.
    Σε δήλωση του ο πρόεδρος της ΠΟΣΕΥΠ-ΠΦΥ Παναγιώτης Ψυχάρης ανέφερε:
    «Η διοίκηση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (2η ΔΥΠΕ), προέβη σε αίτηση αναστολής κατά απόφασης, που δικαιώνει απολυμένους γιατρούς. Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα και αναμένουμε το αποτέλεσμα. Οι γιατροί είχαν απολυθεί το Γενάρη του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Ξανθού (Ν. 4461/2017). Σήμερα που οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό, λόγω της πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης, είναι τεράστιες και τη στιγμή που ο ίδιος ο υπουργός Υγείας κάνει έκκληση σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να στελεχώσουν το σύστημα υγείας, η 2η ΔΥΠΕ προέβη σε μια πράξη, η οποία ήδη έχει γράψει ιστορία με τα μελανότερα χρώματα. Παρά την έκκληση, από την Ομοσπονδία μας, να αποσύρει την αίτηση αναστολής, συνεχίζει με ιδιαίτερο ζήλο μια πράξη, που μόνο ζημιά μπορεί να προκαλέσει. Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες θα είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Δεν περισσεύει ούτε ένας γιατρός σήμερα. Πρέπει επιτέλους το κράτος να προστατέψει τους κατοίκους της χώρας μας, από τυχοδιωκτικές τακτικές και επικίνδυνες πρακτικές για τη Δημόσια Υγεία. Και επιτέλους η 2η ΔΥΠΕ πρέπει να εμπεδώσει ότι δεν μπορεί να παίζει με ανθρώπινες ζωές. Έργο της σήμερα είναι να οργανώσει έγκαιρα και με ακρίβεια την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας τόσο σε προληπτικό επίπεδο, άσο και σε θεραπευτικό, πριν είναι αργά».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ