Την οικονομική ενίσχυση ευάλωτων πολιτών ζητούν 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Newsroom L&O 17-03-2020 16:09
Την οικονομική ενίσχυση ευάλωτων πολιτών ζητούν 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
Για την κάλυψη των αυξημένων εξόδων που προκαλεί ο κορονοϊός

Παροχή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης προς τους πιο ευάλωτους οικονομικά πολίτες ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, 71 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

«Οι επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού Covid-19 αφήνουν ήδη το αποτύπωμά τους στην παγκόσμια οικονομία. Στην Ελλάδα, παρότι δεν μπορούν να γίνουν από τώρα ασφαλείς εκτιμήσεις για την εξέλιξη της κατάστασης, οι συνέπειες έχουν αρχίσει ήδη να διαφαίνονται».

«Η εξάπλωση του κορονοϊού Covid-19 δημιουργεί αυξημένα έξοδα στους πολίτες για την προμήθεια ιατροφαρμακευτικού υλικού, την παροχή υπηρεσιών φροντίδας, αλλά και την ανάγκη αυξημένων άμεσων δαπανών για την προμήθεια τροφίμων σε περιπτώσεις καραντίνας, αλλά και κατ' εφαρμογή των προτροπών των ειδικών για την παραμονή στο σπίτι. Ταυτόχρονα υπάρχει μείωση εσόδων σε πολλές κατηγορίες επαγγελματιών», αναφέρουν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ερώτηση που απευθύνουν στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και επισημαίνουν ότι «υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν μπορούν να καλύψουν τα άμεσα και απρόβλεπτα αυτά έξοδα καθώς δεν έχουν αποταμιεύσεις».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo