Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 17-03-2020 15:48 Τελευταία ενημέρωση: 17-03-2020 20:19
Δύο επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στις Ένοπλες Δυνάμεις
Πλήρης και κατά γράμμα η εφαρμογή των μέτρων για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού

Αρνητικά είναι όλα τα αποτελέσματα (πλην δύο) των εξετάσεων υπόπτων κρουσμάτων για τον κορονοϊό σε όλους τους Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, όπου συνεχίζουν να εφαρμόζονται πλήρως και κατά γράμμα όλα τα μέτρα που έχει λάβει η Πολιτεία για την πρόληψη και αντιμετώπιση του ιού.

Στο Στρατό Ξηράς, συμφώνως με τα ως τώρα στοιχεία του ΓΕΣ τα ως τώρα ύποπτα κρούσματα στις τάξεις τους παρουσιάσθηκαν:

  • Σε στρατιώτη, ο οποίος υπηρετεί ήδη στη Ρόδο και ο οποίος είχε επιστρέψει από την Ιταλία. Ο στρατιώτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου υπεβλήθη στις εξετάσεις, που έδειξαν ότι ήταν αρνητικός στον κορωνοϊό.
  • Σε στρατιώτη, ο οποίος υπηρετεί στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ) στη Λαμία. Μεταφέρθηκε αμέσως στο τοπικό νοσοκομείο Λαμίας του έγιναν όλες οι εξετάσεις, που έδειξαν ότι ήταν αρνητικός στον ιό.
  • Σε 2 μαθητές της Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ), που εδρεύει στα Τρίκαλα, και οι οποίοι μεταφέρθηκαν αμέσως στο νοσοκομείο Λαρίσης, όπου και αυτοί υποβλήθηκαν στις απαραίτητες εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι ήταν αρνητικοί στον ιό.
  • Σε ένα νεοσύλλεκτο, ο οποίος είχε επισκεφθεί προσφάτως τη γειτονική μας Ιταλία και παρουσιάστηκε προ ημερών με τη 2020Β’ΕΣΣΟ στη Ρόδο. Μόλις απάντησε στη σχετική ερώτηση που γίνεται σε όλους τους νεοσύλλεκτους αν είχε επισκεφθεί προσφάτως κάποια άλλη χώρα και μόλις απάντησε θετικώς ότι είχε πάει στην Ιταλία, τότε δεν του επετράπη να καταταγεί και του δόθηκε αυτομάτως αναβολή 2 μηνών.
  • Θετικός στον ιό διαπιστώθηκε ένας στρατιωτικός γιατρός, ο οποίος υπηρετεί στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΝΙΜΤΣ), ο οποίος προηγουμένως είχε εξετάσει ασθενή με κορωνοϊό. Ο γιατρός βρίσκεται σε κατ'οίκον περιορισμό.

Στην Πολεμική Αεροπορία τα ύποπτα κρούσματα που έχουν εμφανιστεί είναι επίσης πολύ περιορισμένα αριθμητικά και μετά τις εξετάσεις που έγιναν βρέθηκαν όλα αρνητικά στον κορονοϊό.

Στο Πολεμικό Ναυτικό υπάρχουν δύο θετικά κρούσματα, από τα οποία το ένα είναι εν ενεργεία στέλεχός του και το άλλο απόστρατος. Θυμίζουμε ότι πρόκειται για το στέλεχος της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» και το συγγενικό του πρόσωπο (αντιναύαρχος ε.α., ο οποίος εμφάνισε πρώτος τα ύποπτα συμπτώματα μετέβη στο ΝΝΑ και από εκεί αμέσως μόλις διαπιστώθηκε ότι είχε πρόβλημα στο νοσοκομείο αναφοράς «Σωτηρία») και βρίσκονται στο στάδιο της αναρρώσεως, με το νεαρό στέλεχος να αναρρώνει κατ’οίκον. Όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος της φρεγάτας βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό και το σκάφος είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Τέλος, αρμόδιες στρατιωτικές πηγές σημείωναν ότι «από την πρώτη στιγμή της εμφανίσεως της νόσου η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία έχει δώσει σαφείς οδηγίες για εφαρμογή κατά γράμμα του πρωτοκόλλου του ΕΟΔΥ για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κορωνοϊου, πρωτόκολλο το οποίο δεν περιορίζεται σε απολυμάνσεις χώρων που πραγματοποιούνται συνεχώς».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo