17.5 C
Athens
19 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Καταδικάστηκαν σ’ ένα χρόνο φυλακή και πρόστιμο δύο επιχειρηματίες που παραβίασαν τα μέτρα για τον κορονοϊό


    Γεγονός αποτελούν πλέον οι πρώτες καταδίκες στην Αθήνα για παραβίαση των μέτρων που επέβαλε η Πολιτεία για την πρόληψη μετάδοσης του κορονοϊου. Από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας καταδικάσθηκαν σήμερα δυο επιχειρηματίες σε ποινή φυλάκισης ενός έτους και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ, καθώς κρίθηκαν ένοχοι για το αδίκημα της παραβίασης των μέτρων μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών. Συνολικά, δε, οι συλληφθέντες που οδηγήθηκαν στα δικαστήρια ανέρχονται σε 29 και εκτός των δυο καταδικασθέντων αναμένονται τις επόμενες ημέρες και οι δίκες των υπολοίπων 27 κατηγορουμένων.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι το πινάκιο του αυτόφωρου δικαστηρίου της Αθήνας, είναι γεμάτο χθες από τέτοιες υποθέσεις. Δηλαδή δικογραφίες που αφορούσαν σε συλληφθέντες για παράβαση των μέτρων της Πολιτείας βάσει του άρθρου 285 του Ποινικού Κώδικα.
    Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έχει εκδώσει εγκύκλιο με την οποία ζητεί αυστηρή τήρηση της αυτόφωρης διαδικασίας για όσους παραβιάζουν τα μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του ιού.
    Πάντως και σήμερα, οι προϊστάμενοι των δικαστηρίων ζητούν από δικηγόρους και πολίτες να μην προσέρχονται χωρίς σοβαρό στους χώρους των δικαστηρίων. Προτείνουν τηλεφωνικές επικοινωνίες με τις υπηρεσίες των δικαστηρίων για οποιαδήποτε διευκρίνιση και παραπέμπουν στην τελευταία υπουργική απόφαση, σύμφωνα με την οποία καμία προθεσμία δεν χάνεται και καμία αξίωση των πολιτών δεν παραγράφεται.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ