• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Οργή για τα χειροκροτήματα: «Κάποτε μας λοιδορούσαν»

lawandorder.gr 17-03-2020 06:58 Τελευταία ενημέρωση: 17-03-2020 07:13
Οργή για τα χειροκροτήματα: «Κάποτε μας λοιδορούσαν»
Κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα «ανέξοδα λόγια στήριξης και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε προσλήψεις και σε άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ".

Υποκριτικές χαρακτήρισε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΠΑΓΝΗ Δ. Βρύσαλης, όσες διαδικτυακές προτροπές για χειροκροτήματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν μάχη κατά του κορονοϊού, προέρχονται από τους σημερινούς αλλά και τους προηγούμενους κυβερνώντες.

 «Κάποτε μας λοιδορούσαν ότι τα αιτήματα για ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αιτήματα για προσλήψεις και εξοπλισμό ήταν μαξιμαλιστικά κι ανέφικτα. Σήμερα όλος ο λαός καταλαβαίνει και βλέπει πως ήταν ανάγκη» υπογράμμισε η δήλωση του.

Παράλληλα, ο κ. Βρύσαλης κάλεσε την κυβέρνηση να αφήσει τα «ανέξοδα λόγια στήριξης και να προχωρήσει εδώ και τώρα σε προσλήψεις και σε άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ, καλύπτοντας τα κενά και τις ελλείψεις που αποτελούν βόμβα για την υγεία του λαού, ιδιαίτερα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης».

«Αυτές τις μέρες δίνουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, μαζί με το λαό. Τη στήριξή του, την βλέπουμε καθημερινά στα μάτια των ασθενών και των οικογενειών τους», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Βρύσαλης.

Ολόκληρη η δήλωση του:

«Οι διαδικτυακές προτροπές για χειροκροτήματα στους γιατρούς και τους νοσηλευτές από τους σημερινούς αλλά και τους προηγούμενους κυβερνώντες που έχουν διαλύσει τη Δημόσια Υγεία, είναι υποκριτικές.

Προκαλούν οργή στους μαχόμενους υγειονομικούς που δίνουν αυτές τις μέρες άνιση μάχη με το θάνατο. Κάποτε μας λοιδορούσαν -επί τουλάχιστον μια δεκαετία- ότι τα αιτήματα για ενίσχυση του Δημοσίου συστήματος υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό, τα αιτήματα για προσλήψεις και εξοπλισμό ήταν μαξιμαλιστικά κι ανέφικτα. Σήμερα όλος ο λαός καταλαβαίνει και βλέπει πως ήταν ανάγκη. Και για το χθες και για σήμερα και για το μέλλον.

Δεν πιστεύει κανείς τους υποκριτές. Ας αφήσουν τα ανέξοδα λόγια στήριξης και να προχωρήσουν εδώ και τώρα σε προσλήψεις και σε άνοιγμα κρεβατιών ΜΕΘ, καλύπτοντας τα κενά και τις ελλείψεις που αποτελούν βόμβα για την υγεία του λαού, ιδιαίτερα σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης.

Αυτές τις μέρες δίνουμε τη μάχη απέναντι στον κορονοϊό, μαζί με το λαό. Τη στήριξή του, την βλέπουμε καθημερινά στα μάτια των ασθενών και των οικογενειών τους.

Κάνουμε αυτό που επιβάλει ο όρκος του Ιπποκράτη, η δεοντολογία της επιστήμης μας και η συνείδησή μας. Κάνουμε χωρίς το απαιτούμενο προσωπικό και χωρίς τα απαραίτητα μέσα, ότι δεν έκαναν όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια αφήνοντας το υγειονομικό σύστημα σε μια κατάσταση που με τραγικό πολλές φορές τρόπο βιώνει ο καθένας μας.

Ο Μπρεχτ έλεγε αλίμονο στις χώρες που έχουν ανάγκη από ήρωες, όπως είναι τώρα οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία. Ακόμα χειρότερα όταν έχουν ανάγκη από κατά παραγγελία χειροκροτήματα. Οι χώρες, γιατί οι ήρωες ούτε τα χρειάζονται, ούτε ποτέ τα ζήτησαν. Το μόνο που ζητάνε είναι να μη χρειάζεται να είναι ήρωες. Κι αυτό είναι στο χέρι όλων μας. Με τον αγώνα κ την πάλη μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo