ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Έκκληση από τους Ειδικούς Φρουρούς στην ηγεσία για χορήγηση μέσων πρώτης ανάγκης

Newsroom L&O 16-03-2020 21:02 Τελευταία ενημέρωση: 16-03-2020 22:27
Έκκληση από τους Ειδικούς Φρουρούς στην ηγεσία για χορήγηση μέσων πρώτης ανάγκης
«Αν καταστούν οι αστυνομικοί ευάλωτοι θα χάσουμε το αποτελεσματικότερο "όπλο" κατά της εξάπλωσης του ιού»

Κραυγή-αγωνίας από το Σωματείο Ειδικών Φρουρών Ελληνικής Αστυνομίας Αττικής (ΣΕΦΕΑΑ), το οποίο με επιστολή τους προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ ζητά να δοθούν στους αστυνομικού ατομικά μέσα προστασίας από τον κορονοϊό.

Στην επιστολή τονίζεται ότι «με πλήρη επίγνωση της κρισιμότητας και της υπευθυνότητας που πρέπει να διέπει οποιαδήποτε πράξη μας ή δημόσια αναφορά μας, όπως επίσης με δεδομένη για εμάς την διάθεση της Διοίκησης να στηρίξει το αστυνομικό έργο αλλά και το προσωπικό της, είμαστε υποχρεωμένοι να προβούμε σε δυσάρεστες διαπιστώσεις προς επίρρωση, αναθεώρηση, στόχευση των ενεργειών της, ώστε να κερδίσουμε όλοι μαζί την μεγάλη εθνική μάχη απέναντι στον τομαρισμό, στην αδιαφορία για τον συνάνθρωπο και να αναδειχθούν τα χαρακτηριστικά της αλληλεγγύης και της διάθεσης για προστασία της δοκιμαζόμενης κοινωνίας».

«Συγκεκριμένα», όπως τονίζεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, «αρκετά εικοσιτετράωρα μετά την θεσμοθέτηση και εφαρμογή εκτάκτων μέτρων προστασίας και αυτοπροστασίας από τον κορονοϊό COVID -19, οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες αιχμής και άμεσης επικοινωνίας και προσωπικής επαφής με πολίτες εξακολουθεί, να μην τους έχουν χορηγηθεί μέσα αυτοπροστασίας και κατά συνέπεια μέσα και προστασίας των πολιτών που έρχονται σε επαφή (γάντια, μάσκες, αντισηπτικά υγρά)».

«Άμεση Δράση (ΔΙΑΣ  ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ), ΟΠΚΕ, ΔΡΑΣΗ, τα περισσότερα Αστυν. Τμήματα και Υπηρεσίες αιχμής λειτουργούν και παρέχουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, χωρίς να τους έχουν παρασχεθεί υλικά προστασίας, επαφιόμενοι σε μέσα που οι ίδιοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν».

«Κύριοι της Διοίκησης

Κρατείστε την Αστυνομία και το προσωπικό της  ΌΡΘΙΟΥΣ για να μπορούν να προστατεύσουν την κοινωνία και τους πολίτες της. Οι αστυνομικοί μετά το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποτελούν εν τοις πραγμασι την ΑΣΠΙΔΑ της κοινωνίας απέναντι σε αυτόν τον αόρατο πόλεμο. Δώστε τους τα μέσα για να γίνουν  Ασπίδα όλων μας».

«Αν καταστούν οι αστυνομικοί ευάλωτοι θα χάσουμε το αποτελεσματικότερο   "όπλο" κατά της εξάπλωσης του ιού. Με πνεύμα κατανόησης των δυσκολιών και αντιξοοτήτων αλλά και της βεβαιότητας ότι στο τέλος θα αναδειχθούμε οι πρωταγωνιστές στην μεγάλη κοινωνική μάχη, σας καλούμε "χθές" να πράξετε τα αυτονόητα».

Το  ΣΕΦΕΑΑ έχει αναλάβει πρωτοβουλίες  συγκεντρώνοντας μέσα που τις επόμενες ώρες -ημέρες θα διαθέσει σε συναδέλφους  υπηρεσιών που είναι περισσότερο εκτεθειμένοι», καταλήγει η επιστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo