• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κορονοϊός: Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Σε μία μέρα 73 περιπτώσεις - Κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες

lawandorder.gr 13-03-2020 18:14 Τελευταία ενημέρωση: 13-03-2020 18:54
Κορονοϊός: Στα 190 τα κρούσματα στην Ελλάδα - Σε μία μέρα 73 περιπτώσεις - Κλείνουν εστιατόρια, μπαρ και καφετέριες
Σε σοβαρή κατάσταση πέντε ασθενείς - Νέα κρούσματα σε άλλες περιοχές

Στα 190 εκτοξεύθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού από 117 χθες όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Πέντε ασθενείς νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ τα «ορφανά» κρούσματα ανέρχονται σε 11. 

«Σας ανακοινώνουμε ένα συνολικό αριθμό 190 κρουσμάτων, 36 από τα οποία είναι υπό διερεύνηση. 11 κρούσματα δεν έχουν σύνδεση. Πέντε νοσούν σοβαρά και είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι σήμερα ολοκληρώθηκαν 2.700 έλεγχοι», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Μετά την ανησυχητική διαπίστωση για τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων αποφασίστηκε να κλείσουν εμπορικά κέντρα, καφέ, καφετέριες, μπαρ, και εστίαση εκτός delivery και take away, βιβλιοθήκες, μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι.

Σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ. Τσιόδρας θα παραμείνουν ανοιχτά μόνο τα καταστήματα τροφίμων, φούρνοι, ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας και τα φαρμακεία. Επίσης λαμβάνονται παράλληλα ειδικά μέτρα για υπαλλήλους που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Από την πανδημία η Ελλάδα καταγράφει ήδη έναν νεκρό, ενώ ακόμη 47 ασθενείς που νόσησαν από κορονοϊό κρίθηκε ότι πρέπει να παραμείνουν στο νοσοκομείο και εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Τα περισσότερα κρούσματα εντοπίζονται στην Αττική και ηλικιακά κατανέμονται ως εξής:
  1.            47 άνω των 65 ετών
  2.       79 από 40 έως 64 ετών
  3.           7 από 0 έως 17 ετών

Μιλώντας κατά τη συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, τόνισε πως τα νέα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα, καθώς εμφανίστηκαν καινούργια κρούσματα σε άλλες περιοχές και επειδή τα μέτρα περιορισμού δεν τηρούνται.

«Είχα πει ότι θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους συνανθρώπους μας. Σήμερα επεκτείνουμε τα μέτρα για να μην έχουμε διασπορά του κορονοϊού», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

Προηγήθηκε η τηλεδιάσκεψη των λοιμωξιολόγων που συμμετέχουν στην Επιτροπή Αντιμετώπισης Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες όπου και ελήφθη ομόφωνα η απόφαση περί επέκτασης των προληπτικών μέτρων.

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου η ελληνική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει νέα μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η αναστολή της λειτουργίας των δικαστηρίων για 15 μέρες με εξειδίκευση των μέτρων το επόμενο διάστημα. Επιπλέον, αναστέλλεται για ίσο διάστημα η λειτουργία παιδότοπων, γυμναστηρίων, θεάτρων, χώρων καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και κέντρων διασκέδασης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo