ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

Κορονοϊός: Εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πήραν η 38χρονη και ο γιος της

Newsroom L&O 13-03-2020 00:03 Τελευταία ενημέρωση: 13-03-2020 00:05
Κορονοϊός: Εξιτήριο από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ πήραν η 38χρονη και ο γιος της
Ήταν τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα

Στο σπίτι τoυς βρίσκονται από το απόγευμα η 38χρονη από την Θεσσαλονίκη και ο γιος της που είχαν προσβληθεί από τον κορονοϊό και καταγράφηκαν ως τα πρώτα κρούσματα στην Ελλάδα.

Η γυναίκα είχε εισαχθεί στις 26 Φεβρουαρίου στο θάλαμο αρνητικής πίεσης του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ ( ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κορονοϊό στη χώρα) όταν βρέθηκε θετική σε τεστ ανίχνευσης δύο μέρες μετά την επιστροφή της από επαγγελματικό της ταξίδι στο Μιλάνο της Ιταλίας. Τόσο η μητέρα που καταγράφηκε ως το πρώτο κρούσμα στην χώρα όσο και το παιδί της  -όπως αναφέρθηκε από τους θεράποντες γιατρούς- εμφάνισαν καθ' όλη την διάρκεια της νοσηλείας τους ήπια συμπτώματα. Σήμερα, αρνητικοί πλέον στα τεστ για τον κορονοϊό πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο καθώς συμπληρώθηκαν οι 14 ημέρες νοσηλείας που προβλέπονται στους ασθενείς σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΧΕΠΑ τους δόθηκαν σχετικές οδηγίες που αφορούν ένα χρονικό διάστημα παραμονής λίγων ημερών στο σπίτι τους έτσι όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο του ΠΟΥ ενώ τα ευχάριστα νέα για τους πρώτους δύο ασθενείς που θεραπεύτηκαν από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε κατά την διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας κ Σωτήρης Τσιόδρας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo