• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η ταξιδιωτική απαγόρευση Τραμπ προκάλεσε μαζικό πανικό στους ταξιδιώτες στην Ευρώπη

lawandorder.gr 12-03-2020 14:22
Η ταξιδιωτική απαγόρευση Τραμπ προκάλεσε μαζικό πανικό στους ταξιδιώτες στην Ευρώπη
«Είναι ένα μέτρο που ο Τραμπ έλαβε διότι είναι ανίκανος και δεν μπορεί να λάβει μέτρα εκεί»

Αγουροξυπνημένοι και αγχωμένοι, ταξιδιώτες έσπευσαν σήμερα σε ευρωπαϊκά αεροδρόμια για να επιβιβαστούν σε πτήσεις προς τις ΗΠΑ, αφού ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σαρωτικούς περιορισμούς στα ταξίδια για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Οι περιορισμοί στα ταξίδια για 30 ημέρες θα αφορούν υπηκόους 26 ευρωπαϊκών χωρών αλλά θα εξαιρούν τη Βρετανία και την Ιρλανδία καθώς και Αμερικανούς πολίτες. Θα τεθούν σε ισχύ από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής.

Η ανακοίνωση του Τραμπ αναστάτωσε τα σχέδια δεκάδων χιλιάδων ταξιδιωτών και έπληξε τις αεροπορικές εταιρίες που είχαν ήδη κλονιστεί από την πανδημία, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 4.600 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

«Προκάλεσε μαζικό πανικό», δήλωσε η 20χρονη Άννα Γκρέις, Αμερικανίδα φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Σάφολκ που πραγματοποιούσε το πρώτο της ταξίδι στην Ευρώπη και γρήγορα άλλαξε την κράτησή της για την πτήση επιστροφής από το αεροδρόμιο Μπαράχας της Μαδρίτης, αντί να πάει στη Γαλλία.

Λίγο πιο πέρα, η Κριστίνα Ελβίρα, συνταξιούχος που ταξίδευε για το Μαϊάμι, ένιωσε ανακούφιση που αφήνει πίσω της την Ισπανία, όπου τα νέα κρούσματα αυξήθηκαν με γεωμετρική πρόοδο τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαστε τυχεροί που μπορούμε να φύγουμε από την Ευρώπη», δήλωσε η Ελβίρα, ενώ έκανε τσεκ-ιν για την πτήση της, μια από τις περίπου 20 που είναι προγραμματισμένες για σήμερα από την Ισπανία με προορισμό τις ΗΠΑ.

«Ανίκανος»

Κάποιοι, ωστόσο, ανησυχούν για το τι να αναμένουν όταν φθάσουν στις ΗΠΑ.

«Αναγκάστηκα να αλλάξω το εισιτήριό μου και να μειώσω τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού μου διότι διαφορετικά θα έβρισκα κλειστά τα σύνορα», δήλωσε ο Μιγκέλ Παραθουέλος, Ισπανός που εργάζεται στις ΗΠΑ.

«Είναι ένα μέτρο που ο Τραμπ έλαβε διότι είναι ανίκανος και δεν μπορεί να λάβει μέτρα εκεί, με κάποιο τρόπο κατηγορεί τον εξωτερικό εχθρό, σε αυτή την περίπτωση την Ευρώπη».

Ο Τραμπ δήλωσε ότι αναγκάστηκε να ενεργήσει διότι η Ευρωπαϊκή Ένωση απέτυχε να λάβει επαρκή μέτρα για να ανακόψει την εξάπλωση του κορονοϊού.

Στο βασικό διεθνές αεροδρόμιο του Παρισιού, το Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, ο Τζον Λίντφορς κατηγόρησε και αυτός με τη σειρά του τον Τραμπ, που αρχικά προκάλεσε σύγχυση λέγοντας ότι θα απαγορευθούν επίσης τα εμπορεύματα. Στη συνέχεια, ο Τραμπ διευκρίνισε μέσω Twitter ότι «με κανένα τρόπο δεν θα επηρεαστεί το εμπόριο».

«Δεν ήταν σαφές τι εννοούσε ο Τραμπ. Ήταν μια κακώς σχεδιασμένη και κακώς διατυπωμένη ανακοίνωση», δήλωσε ο Λίντοφορς, που εργάζεται σε μια εταιρία εξοπλισμού υδραυλικών συστημάτων και που αναμενόταν να επιστρέψει σπίτι του το Σάββατο στο τέλος μιας επταήμερης επίσκεψης στη Γαλλία. «Ο Τραμπ είπε ότι δεν είναι κρίση υγείας, αλλά είναι, ότι δεν είναι οικονομική κρίση, αλλά είναι. Δεν πιστεύουμε πια τι λέει ο Τραμπ».

Μέλος πληρώματος της Delta δήλωσε ότι η ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ αιφνιδίασε την αεροπορική εταιρία.

«Θα προκαλέσει χαμό», δήλωσε το μέλος του πληρώματος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Δεν περιμέναμε κάτι τέτοιο. Δεν έχουμε όλες τις λεπτομέρειες, για να γνωρίζουμε τι σημαίνει για εμάς και για την εταιρία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo