• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Κικίλιας: Ήρθε η ώρα της μάχης κατά του κορονοϊού - Έκκληση σε γιατρούς να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης

lawandorder.gr 12-03-2020 13:52 Τελευταία ενημέρωση: 12-03-2020 14:29
Κικίλιας: Ήρθε η ώρα της μάχης κατά του κορονοϊού - Έκκληση σε γιατρούς να υποβάλουν αίτηση πρόσληψης
Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να ενταχθούν στο ΕΣΥ, ώστε να δώσουν τη μάχη κατά της εξάπλωσης της νόσου

Ήρθε η ώρα της μάχης, τόνισε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας σε συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό.

Ο κ. Κικίλας απήθυνε έκκληση σε γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό να υποβάλλουν αίτηση για άμεση πρόσληψη στο ΕΣΥ με διετείς συμβάσεις και μετά να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

«Θα εφαρμόσουμε όποιο μέτρο χρειαστεί για να προστατεύσουμε τους ανθρώπους μας» υπερτόνισε ο υπουργός Υγείας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να «γίνουμε τείχος προστασίας για αυτούς που κινδυνεύουν».


Οι προσλήψεις θα γίνουν με ταχύτατες διαδικασίες, όπως έγινε γνωστό καθώς προτεραιότητα του υπουργού Υγείας σε αυτή τη φάση, είναι να θωρακιστεί το σύστημα απέναντι στις τυχόν επιπτώσεις που θα έχει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες ο κορονοϊός στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. «Ήρθε η πιο μεγάλη ώρα, η ώρα της μάχης, μιας μάχης που θα κριθεί στο κατά πόσο θα δείξουμε ατομική ευθύνη», είπε ο κ. Κικίλιας

Υπενθυμίζεται πως για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συστήματος υγείας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε έκτακτες προσλήψεις 2.000 επαγγελματιών υγείας σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ. Η σχετική προκήρυξη εκπνέει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 15 Μαρτίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo