Κορονοπόλεμος «εικονομάχων» και «εικονολατρών»

Α. Μ. Δαρείος 12-03-2020 07:50 Τελευταία ενημέρωση: 12-03-2020 09:34
Κορονοπόλεμος «εικονομάχων» και «εικονολατρών»
Μετά φόβου... κορονοϊού

Οι Έλληνες εθισμένοι και πρόθυμοι σε εμφυλιοπολεμικές διενέξεις φόρεσαν ο κάθε ένας την δική του πανοπλία έτοιμοι να παλέψουν στο Κολοσσαίο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο ένας για του «Χριστού την πίστη την αγία» και ο άλλος για του αριστερού την μαρξιστική αθεΐα, που μέσω της Θείας Κοινωνίας ο κορονοϊός θα κατακυριεύσει τα σώματά τους.

Από την Εκκλησία τα κανάλια απαλλοτρίωσαν και προέβαλλαν τα γνωστά «παγώνια» Αρχιερείς που δεν χάνουν ευκαιρία να προβάλλουν τα γυαλιστερά εγκόλπιά τους ή την δήθεν λαϊκή επιμελώς ατημέλητη ένδυση του φθαρμένου εξώρασου, παράλληλα επιχειρείται και μια πολιτικοκοινωνική ανάλυση με ψήγματα θεολογίας.

Από την πολιτική ανέλαβαν δράση οι αριστεροί κυρίως, καραδοκούντες χριστιανομάχοι που βρήκαν τη χρυσή ευκαιρία να πνίξουν με τη Θεία Κοινωνία όσους πιστεύουν στο Θεό ή πάνε να ξεστρατίσουν σε έναν δρόμο θρησκευτικής παράδοσης και λατρείας τηρώντας χριστιανικά ήθη και έθιμα.

Τελικά ποιοι θα επιβιώσουν από τον πόλεμο του κορονοϊού οι «εικονολάτρες», ή οι «εικονομάχοι»;

Μάλλον θα βυθιστούν και οι δύο στην ανυποληψία και την αδιαφορία των πολιτών, πιστών και απίστων, μιας και η απειλή υπερβαίνει τις εξουσίες της πολιτικής και της εκκλησίας και έχει ανάγκη μόνο τις ιδέες, την φιλοσοφία και τα κοινωνικά ιδεώδη των πολιτικών αλλά την θεολογία και την ταπεινή ποιμαντική, της εκκλησίας και της θεολογίας .

Οι Έλληνες Χριστιανοί ξέρουν πολύ καλά ότι δεν θα στερηθούν τον Παράδεισο, ούτε οι αριστεροί την θέση τους στο "καστικό" σύστημα, αν η συνείδησή τους, είτε θρησκευτική, είτε πολιτική, είτε κοινωνική, παραμεριστεί για λίγο και προκριθεί η επιστημονική έρευνα και η ιατρική μεθοδολογία και πρακτική.

Η επιστήμη και η Θεολογία δεν είναι κατ' ανάγκην δυο απαραίτητα αντικρουόμενες αυθεντίες όπως επίσης υπάρχουν κάποιοι «καιροί» που επιβάλλεται να ανασταλούν κάθε είδους αντιθέσεις ή αντιπαραθέσεις.

Σε αυτή την ιστορική, χρονική συγκυρία η επιστήμη έχει αποκτήσει το προνόμιο, χωρίς να είναι αποκλειστικό, του να έχει τον πρώτο λόγο σε θέματα ασθενειών και θεραπείας τους, η μεταφυσική και η θρησκεία ζουν και επιδρούν στον ίδιο κόσμο αλλά όχι μόνες τους.

Ας προτρέψουμε τους πιστούς να πράξουν το θέλημα του Θεού σαν μια πράξη θυσίας και αγάπης προς τον πλησίον τους, αναστέλλοντας για ένα μικρό χρονικό διάστημα πράξεις που συνδέονται με την λατρεία και την πίστη τους.

Ας προτρέψουμε τους άθεους να προσευχηθούν ο Θεός των πιστών να βοηθήσει τους ανθρώπους να ξεπεράσουν ανώδυνα την παγκόσμια κρίση υγείας και αλληλεγγύης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo