Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω (βίντεο)

Newsroom L&O 11-03-2020 10:47 Τελευταία ενημέρωση: 11-03-2020 12:27
Τουρκική ακταιωρός συγκρούστηκε με σκάφος του Λιμενικού στην Κω (βίντεο)
Σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με σκάφος του Λιμενικού ανοιχτά της Κω

Η τουρκική προκλητικότητα έχει περάσει κάθε όριο στο Αιγαίο με αποκορύφωμα αυτό που συνέβη τα ξημερώματα ανοιχτά της Κω, όταν τουρκική ακταιωρός εμβόλισε σκάφος του Λιμενικού.

Το περιστατικό σημειώθηκε περίπου στις 5:45 τα ξημερώματα, και όπως φαίνεται το τουρκικό σκάφος καταδιώκει το ελληνικό και στο τέλος τα δυο σκάφη συγκρούστηκαν εντός ελληνικών χωρικών υδάτων.

Βίντεο – ντοκουμέντο από το περιστατικό ανήρτησε στο Τwitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου. Μάλιστα ακούγονται μέλη του ελληνικού πληρώματος να λένε «μας έσπασε τα ρέλια. Είναι στα δικά μας και μας χτύπησε, μας έχει κάνει ζημιά πίσω».

Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο ελληνικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Υπενθυμίζεται ότι και την περασμένη εβδομάδα τουρκική ακταιωρός είχε προχωρήσει σε μια πρωτοφανή πρόκληση στα νερά του Αιγαίου σε βάρος πλωτού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Μάλιστα από την ελληνική πλευρά είχε δοθεί στη δημοσιότητα βίντεο διάρκειας 58 δευτερολέπτων, που έδειχνε ότι από τύχη το τουρκικό σκάφος δεν είχε εμβολίσει το ελληνικό.

H επίσημη ανακοίνωση από το Λιμενικό

Σκοπούμενη σύγκρουση τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του

Την 05:45 σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή ν. Κω, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, τουρκική ακταιωρός προέβη σε σκοπούμενη σύγκρουση με περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Κω, με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του εν λόγω σκάφους. Σημειώνεται ότι, το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν η πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.

Διαβάστε επίσης:

Γ. Πλακιωτάκης: Η Τουρκία είχε στόχο να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενοχλεί ελληνικό σκάφος στη Λέσβο (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo