Κεραμέως: Πανελλήνιες ακόμη και τον Ιούλιο, αν χρειαστεί

Newsroom L&O 11-03-2020 09:14
Κεραμέως: Πανελλήνιες ακόμη και τον Ιούλιο, αν χρειαστεί
Δε θα χαθεί η σχολική και η ακαδημαϊκή χρονιά, ξεκαθάρισε η υπουργός Παιδείας

Παράταση της σχολικής χρονιάς, τη διενέργεια των πανελληνίων εξετάσεων ακόμη και τον Ιούλιο και παρατάσεις για τις εξεταστικές των πανεπιστημίων εξετάζει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Παιδείας εάν υπάρξει αναστολή στη λειτουργία των εκπαιδευτικών ιδρύματα της χώρας για περισσότερες από 14 ημέρες.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ξεκαθάρισε μιλώντας στο Σκάι, ότι δεν πρόκειται να χαθεί η χρονιά στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και πως πριν τη λήξη της αναστολής των 14 ημερών θα ληφθεί νέα απόφαση για το αν θα παραταθεί ή όχι.

«Όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά. Στο υπουργείο Παιδείας έχουμε ετοιμαστεί για αναστολή 2 εβδομάδων και περισσότερο. Δεν πρόκειται να χαθεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά. Έχουν γίνει όλα τα σενάρια για να εξασφαλιστεί η σχολική και ακαδημαϊκή χρονιά», ανέφερε η υπουργός Παιδείας.

«Είχαμε πει ότι θα λειτουργούμε πάντα με τις γνώμες των ειδικών. Λάβαμε μία απόφαση για καθαρά προληπτικούς λόγους. Είναι μία απόφαση που ελήφθη με γνώμονα την προστασία των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των φοιτητών και των οικογενειών μας. Έχουμε πάρει πιο αυστηρά μέτρα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Όλα είναι θέμα δεδομένων θέμα στιγμής. Περιμέναμε να δούμε πότε αυτό το μέτρο θα είναι αποτελεσματικό συνολικά», τόνισε η υπουργός Παιδείας. 

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει όλα τα σενάρια και δεν απέκλεισε την επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς. Σε πρώτη φάση για την αναστολή λειτουργίας 2-3 εβδομάδων θα μειωθεί η διδακτική ώρα από 45 σε 35 λεπτά, θα αναμορφωθεί το ωράριο και θα περικοπούν οι περίπατοι στα σχολεία. «Αν πάμε συνολικά σε μεγαλύτερης διάρκειας αναστολή τότε θα πρέπει να δούμε και άλλα μέτρα όπως είναι η επιμήκυνση της σχολικής χρονιάς και η  μείωση της ύλης. Άρα έχουμε όλα τα σενάρια ανοιχτά και θα δούμε πως θα εξελιχθεί η εξάπλωση του ιού», είπε η Νίκη Κεραμέως. 

Για τις Πανελλήνιες η υπουργός Παιδείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ακόμη και τον Ιούλιο αν χρειαστεί. Επιπλέον ανέφερε ότι υπάρχει ένα σημαντικό ενδεχόμενο να ματαιωθούν οι σχολικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου. 

Ειδικότερα για τα πανεπιστήμια εξήγησε ότι το υπουργείο Παιδείας έλαβε την απόφαση να εξαιρεθούν οι διοικητικές υπηρεσίες των πανεπιστημίων και να συνεχίσουν κανονικά την λειτουργία τους, γιατί σε αυτές ανήκουν και πανεπιστημιακά νοσοκομεία. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo