15 C
Athens
13.6 C
Thessaloniki
Σάββατο 20 Απριλίου 2024
More

    Θ. Σοφός: Αποχή δικηγόρων αν δεν ανακοινωθούν μέτρα για τον κορονοϊό στα δικαστήρια


    Τη λήψη απόφασης για τριήμερη αποχή των δικηγόρων από την άσκηση των καθηκόντων τους σε περίπτωση που το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν ανακοινώσει μέτρα για την πρόληψη του κορονοϊού στα δικαστήρια, ζητεί από την ηγεσία του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ) ο αντιπρόεδρος του Θέμης Σοφός.
    Με επείγον αίτημά του προς τον πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Βερβεσό ο κ. Σοφός εισηγείται αύριο κιόλας να τεθεί το θέμα ενώπιον της συνεδρίασης του ΔΣ.
    Χαρακτηριστικά ο κ. Σοφός στο σχετικό αίτημά του προς την ηγεσία του ΔΣΑ αναφέρει τα εξής:
    «Αναμέναμε με ενδιαφέρον το Υπουργείο Δικαιοσύνης να λάβει έκτακτα μέτρα προστασίας των Πολιτών, Δικηγόρων, Γραμματέων, Δικαστών και Εισαγγελέων από τη μετάδοση της ασθένειας του κορονοϊού κατά τη λειτουργία (και εντός) των Δικαστηρίων, με προσωρινή αναστολή λειτουργίας των συνεδριάσεων Δικαστηρίων (και των Γραμματειών), πλην όμως ουδεμία επίσημη ενημέρωση έχει υπάρξει μέχρι τούδε.
    ΕΙΣΗΓΟΥΜΑΙ αύριο, εκτάκτως και προ ημερησίας διατάξεως, να αποφασίσει το Δ.Σ., σε περίπτωση μη λήψης απόφασης από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, την αποχή των Δικηγόρων από τα Δικαστήρια για 3 εργάσιμες ημέρες, ήτοι από την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 έως και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020, μέχρι να υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της Πολιτείας για τη διασφάλιση της υγείας των Πολιτών και προσωρινή απολύμανση των δικαστικών κτιρίων».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ