Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην Κηφισιά - 4 συλλήψεις

Newsroom L&O 10-03-2020 14:35 Τελευταία ενημέρωση: 10-03-2020 20:15
Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. στην Κηφισιά - 4 συλλήψεις
Οι κακοποιοί δεν δίστασαν να εμβολίσουν μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. - Ελαφρά τραυματίες οι επιβαίνοντες αστυνομικοί

Άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς σημειώθηκε από αστυνομικούς της ΔΙ.ΑΣ. βορειοανατολικής Αττικής στην Κηφισιά.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα σε διερχόμενο όχημα, μάρκας Peugeot 5008, να σταματήσει για έλεγχο. 

Ο οδηγός του αυτοκινήτου όχι μόνο δεν συμμορφώθηκε, αλλά ανέπτυξε ταχύτητα. Οι άνδρες της ΔΙ.ΑΣ. κάλεσαν ενισχύσεις στο Κέντρο Άμεσης Δράσης και ξεκίνησε η καταδίωξη.

Στο ύψος του νεκροταφείου Κηφισιάς εντοπίστηκε το όχημα και στην προσπάθειά τους οι επιβαίνοντες να διαφύγουν εμβόλισαν μηχανή της ΔΙ.ΑΣ., τραυματίζοντας ελαφρά τους δύο αστυνομικούς.

Λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις «μπλόκαραν» ξανά το αυτοκίνητο των δραστών, οι οποίοι κινήθηκαν εκ νέου, με όπισθεν αυτή τη φορά, εναντίον των αστυνομικών, ένας εκ των οποίων πυροβόλησε προς τη ρόδα του αυτοκινήτου.

Μετά την ακινητοποίηση οι 4 Ρομά εγκατέλειψαν το όχημα και άρχισαν να τρέχουν για να εξαφανιστούν. Οι τρεις συνελήφθησαν επιτόπου, ενώ ο τέταρτος λίγο αργότερα.

Οι δύο αστυνομικού που τραυματίστηκαν ελαφρά κατά τον εμβολισμό της μηχανής τους μεταφέρθηκαν στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ αναμένεται να πάρουν αργότερα σήμερα εξιτήριο.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι 4 Ρομά ήταν νοικιασμένο, με την υποδιεύθυνση Ασφάλειας βορειοανατολικής Αττικής να διερευνά το ενδεχόμενο να συμμετείχαν σε διάρρηξη, η οποία είχε δηλωθεί λίγο νωρίτερα, ή να ετοίμαζαν κάποια ληστεία ή άλλη έκνομη ενέργεια, αφού έχει γίνει σύνηθες κακοποιοί να χρησιμοποιούν μισθωμένα αυτοκίνητα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo