17.6 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Στη φυλακή ο Α.Π. για το θάνατο του 47χρονου στο Καβούρι – Τι υποστήριξε


    «Τον χτύπησα μόνο με μία γροθιά στο στόμα χωρίς να κάνω χρήση κάποιου επικίνδυνου μέσου. Δεν είχαμε καμία έριδα, διαφορά ή φιλονικία που να δικαιολογεί σκοπό πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης, αφού το μεταξύ μας περιστατικό ήταν εντελώς τυχαίο και απρόβλεπτο».
    Τον παραπάνω ισχυρισμό προέβαλλε, μεταξύ άλλων, ενώπιον της 1ης τακτικής ανακρίτριας ο 23χρονος Α.Π., γόνος γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας, προκειμένου να αντικρούσει την βαριά κατηγορία που του απαγγέλθηκε αναφορικά με το θάνατο του 47χρονου επιχειρηματία, Λεονάρδου Σίτινα, η οποία έλαβε χώρα στο Καβούρι την περασμένη Κυριακή. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πείσει την ανακρίτρια, η οποία με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, τον έκρινε προφυλακιστέο.
    Για σκληρή κρίση της Δικαιοσύνης, έκανε λόγο ο δικηγόρος του νεαρού κατηγορουμένου, σχολιάζοντας την απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα να προφυλακίσει τον εντολέα του, «ένα παιδί με λευκό ποινικό μητρώο» και προανήγγειλε κατάθεση προσφυγής κατά της απόφασης εντός του επόμενου πενθημέρου.
    Ο κατηγορούμενος κατέθεσε στην ανακρίτρια απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο παρουσιάζει τη δική του εκδοχή για τα γεγονότα της 1ης Μαρτίου. Υποστηρίζει ότι γνώριζε τον επιχειρηματία και θύμα από την ηλικία των πέντε ετών και υποστηρίζει ότι την περασμένη Κυριακή εκείνος ήταν που τον προκάλεσε. Μάλιστα, ξεκάθαρα αφήνει να εννοηθεί ότι ο θάνατος του 47χρονο, ενδεχομένως να οφείλεται στην κατανάλωση αλκοόλ, ίσως και σε άλλο χτύπημα που μπορεί να δέχθηκε, εκτός από το δικό του.
    Χαρακτηριστικά ο κατηγορούμενος αναφέρει στο υπόμνημά του: «Γνώριζα τον Λεονάρδο Σίτινα από την ηλικία των πέντε ετών και διατηρούσα μαζί του τόσο εγώ όσο και η οικογένειά μου καλές σχέσεις. Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια η συμπεριφορά του είχε αλλάξει λόγω οικογενειακών προβλημάτων και αυτά τον είχαν οδηγήσει στην υπερκατανάλωση αλκοόλ. Συχνά τον βλέπαμε να περιφέρεται στο συγκρότημα των κατοικιών και να συμπεριφέρεται αλλόκοτα προς τους κατοίκους. Δεν υπήρχε καμία έριδα μεταξύ μας, αντιδικία και διαφορά ικανή να μας οδήγησε σε καυγά και στο να επιθυμεί ο ένας το κακό του άλλου».
    Όσον αφορά τώρα στα γεγονότα της 1ης Μαρτίου, ο 23χρονος υποστηρίζει: «Εγώ και η κοπέλα μου είχαμε βγάλει βόλτα τα δύο σκυλιά μας και μαζί μας βρίσκονταν δύο ανήλικα κορίτσια. Το θύμα βρισκόταν στον κήπο του συγκροτήματος και τακτοποιούσε κάποιες καρέκλες, καθώς περνούσαμε από μπροστά του με φώναξε και εγώ κοντοστάθηκα ρωτώντας τον τι θέλει, ενώ η σύντροφός μου και τα κορίτσια συνέχισαν να περπατούν. Το θύμα ήρθε προς το μέρος μου οπότε αντιλήφθηκα ότι ήταν πάλι πιωμένος και μου είπε στα αγγλικά “hey motherfucker”. Εγώ του απάντησα να σοβαρευτεί και να μη μιλάει έτσι διότι κυκλοφορούν μικρά παιδιά στο χώρο, αλλά εκείνος μου απάντησε ότι θα κάνει ό,τι θέλει. Εγώ τότε τον ακούμπησα φιλικά στον ώμο με το δεξί χέρι και επανέλαβα ότι πρέπει να σοβαρευτεί. Εκείνος αντέδρασε εντελώς ξαφνικά και απρόβλεπτα με έναν πολύ παράδοξο τρόπο που έπιασε το χέρι και άρχισε να το δαγκώνει. Αιφνιδιαστικά και φοβήθηκα από την αντίδρασή του αλλά και τον πόνο στο χέρι μου και του είπα να το αφήσει, αλλά εκείνος δεν το άφηνε.
    Άρχισα λοιπόν να τραβώ το χέρι μου δυνατά για να το αφήσει και επειδή εκείνος επέμεινε αναγκάστηκα να του δώσω μία γροθιά και τότε μόνον αυτός άφησε το χέρι μου και έπεσε ανάσκελα στο γρασίδι… Στο σημείο προσήλθε αμέσως ο θυρωρός και εγώ πήγα στο σπίτι μου για να πλύνω το χέρι μου και να συνέλθω από την ταραχή μου. Δεν αντιλήφθηκα να έχει πάθει κάτι σοβαρό. Μετά πήγα στη γιαγιά μου για να της κρατήσω παρέα, διότι είχε φύγει λόγω τριημέρου η γυναίκα που την πρόσεχε και έμεινα μαζί της μέχρι την επόμενη μέρα. Επειδή είδα το χέρι μου να έχει πρηστεί από το δάγκωμα επισκέφτηκα την Τρίτη τον ειδικό παθολόγο ο οποίος μου έδωσε αντιβιοτική αγωγή».
    Σχετικά, με τις αιτίες που οδήγησαν στο θάνατο τον 47χρονο επιχειρηματία ο κατηγορούμενος αναφέρει: «Τα άτομα που καταναλώνουν αλκοόλ για πολλά χρόνια όπως δυστυχώς ο θανών είναι επιρρεπή σε τέτοια υποσκληρίδια αιματώματα και τα καθιστά περισσότερο ευάλωτα έτσι ώστε με τον παραμικρό τραυματισμό της κεφαλής να αιμορραγούν. Επιπλέον επηρεάζεται η πηκτικότητα του αίματος τους. Δεν απαιτείται ισχυρή πλήξη για την εμφάνιση τέτοιου αιματώματος σε έναν αλκοολικό αλλά αρκεί και μιας μικρής έντασης πλήξη ή μία πτώση. Ενας μη αλκοολικός εάν δεχόταν ένα ίδιας έντασης χτύπημα δεν θα κατέληγε».
    Ακόμη, ο κατηγορούμενος κάνει λόγο για άρνηση του θύματος να μεταβεί σε νοσοκομείο. Στο υπόμνημά του στην ανακρίτρια αναφέρει τα εξής: «Στις 6 το απόγευμα προσήλθε στο συγκρότημα κατοικιών ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Οι διασώστες εξέτασαν το θύμα και διαπίστωσαν ότι είχε τραυματιστεί στο στόμα, χωρίς όμως να έχει αιμορραγία. Συνέστησαν στο θύμα επανειλημμένα να τους ακολουθήσει στο νοσοκομείο προκειμένου να ελεγχθεί ιατρικά για προληπτικούς όμως λόγους. Το θύμα ρητά και κατηγορηματικά αρνήθηκε να ακολουθήσει τους διασώστες. Πρόκειται για ενσυνείδητη άρνηση του θύματος να μεταβεί στο νοσοκομείο για προληπτικό έστω έλεγχο ήταν καθοριστική για την περαιτέρω εξέλιξη της υγείας του».
    Στη συνέχεια, μετά την αποχώρηση του ΕΚΑΒ, και σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο 23χρονος, «ο θυρωρός βοήθησε τον επιχειρηματία να πάει στο διαμέρισμά του και να ξαπλώσει στο κρεβάτι του».
    Συνεχίζοντας ο 23χρονος υποστηρίζει: «στις 8 το βράδυ ο θυρωρός μαζί με άλλο υπάλληλο του συγκροτήματος επισκέφθηκαν το θύμα και διαπίστωσαν ότι εκείνο ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα και κοιμόταν. Σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας βρέθηκε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί στο κομοδίνο της κρεβατοκάμαρας. Αυτό σημαίνει ότι στο μεσοδιάστημα το θύμα σηκώθηκε από το κρεβάτι, κατανάλωσε επιπλέον ποσότητα αλκοόλ και υπό την επίδραση αυτού έπεσε στο πάτωμα». «Επομένως -καταλήγει ο 23χρονος- είναι σφόδρα πιθανό ότι το αιμάτωμα δεν προκλήθηκε από τη γροθιά που δέχτηκε στο μεταξύ μας περιστατικό αλλά από μεταγενέστερη πτώση από τη ζάλη του και στην άρνηση του να πάει στο νοσοκομείο…».
    Τέλος, ο κατηγορούμενος αναφέρει πως η κατηγορία σε βάρος του είναι «ουσιαστικά και νομικά αβάσιμη».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ