ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ

ΕΑΣΥΑ για κοροναϊό: Επείγουσα η ανάγκη έκδοσης εγκυκλίου για το αστυνομικό προσωπικό

Newsroom L&O 09-03-2020 18:05
ΕΑΣΥΑ για κοροναϊό: Επείγουσα η ανάγκη έκδοσης εγκυκλίου για το αστυνομικό προσωπικό
Επιστολή αγωνίας προς όλους τους αρμοδίους

Επιστολή αγωνίας σχετικά με την προστασία του αστυνομικού προσωπικού από τον κοροναϊό έστειλε προς τον υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχΐδη, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής (ΕΑΣΥΑ), κάνοντας λόγο για «απίστευτη ανετοιμότητα». 

Η επιστολή της ΕΑΣΥΑ έχει ως εξής:

«Απίστευτη ανετοιμότητα παρατηρείται εκ μέρους του υπηρεσιακού μηχανισμού, καθώς δεν υπάρχει μέχρι και σήμερα καμία πρόβλεψη για τους Αστυνομικούς που ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 (κορονοϊός) και στους οποίους ο Ε.Ο.Δ.Υ.  συνιστά να παραμείνουν για 14 ημέρες σε κατ’ οίκον περιορισμό!!!

Η αρμόδια Διεύθυνση Υγειονομικού/Α.Ε.Α. στην οποία απευθύνονται οι συνάδελφοι και οι Υπηρεσίες τους προκειμένου να προβούν στις ενδεδειγμένες υπηρεσιακές ενέργειες, απαντά ότι δεν υπάρχει έως σήμερα καμία εγκύκλιος που να προβλέπει τη δικαιολόγηση του κατ’ οίκον περιορισμού για το αστυνομικό προσωπικό, με συνέπεια να επικρατεί σύγχυση.

Ως εκ τούτου οι Υπηρεσίες τους αναγκαστικά αυτοσχεδιάζουν κατόπιν επικοινωνίας με τους ιεραρχικά προϊσταμένους, προκειμένου οι συνάδελφοι να τηρήσουν τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. και να μην διακινδυνεύσουν πιθανή μετάδοση του επικίνδυνου ιού στο χώρο εργασίας τους.

Κύριε Υπουργέ,

Επειδή φρονούμε ότι το όλο ζήτημα αποτελεί υψίστης σημασίας, παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας προς τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να εκδοθεί εγκαίρως σχετική εγκύκλιος που θα αφορά τους υπηρετούντες στην Ελληνική Αστυνομία».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo