Αλκ. Στεφανής: Η Τουρκία θα κλιμακώσει, αλλά δεν θα φτάσει σε θερμό επεισόδιο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 07-03-2020 21:38
Αλκ. Στεφανής: Η Τουρκία θα κλιμακώσει, αλλά δεν θα φτάσει σε θερμό επεισόδιο
«Έχουμε γνώση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Με σταθερά βήματα δείχνουμε ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που προκαλούμε», σημείωσε ο ΥΦΕΘΑ

«Δεν μας ανησυχεί τίποτα. Αναλύουμε κάθε φορά την κατάσταση και αναλόγως πράττουμε», υποστήριξε ο υφυπουργός Εθνικής Αμύνης Στρατηγός ε.α. Αλκιβιάδης Στεφανής, σε συνεντεύξεις του στους τηλεοπτικούς σταθμούς “Mega” και “Star Channel”, σχολιάζοντας την αναγγελία της Τουρκίας για την αποστολή 1.000 ανδρών των Ειδικών Δυνάμεων της Αστυνομίας στα σύνορα Ελλάδος–Τουρκίας.

«Εξετάζουμε τι δυνατότητες έχει και βάσει αυτών των δυνατοτήτων, σχεδιάζουμε τη δική μας αντίδραση. Περιμένουμε ότι θα κλιμακώσει την κατάσταση. Είμαστε έτοιμοι γι’ αυτό και συνεχώς ενισχυόμεθα σε πολλαπλά επίπεδα», πρόσθεσε ο ΥΦΕΘΑ.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προβοκάτσιας, ο Αλκ. Στεφανής σημείωσε ότι «αναλύουμε κι αυτό το θέμα και ανάλογα σχεδιάζουμε», εκτιμώντας παράλληλα ότι η Τουρκία «δεν θα το κλιμακώσει τόσο, ώστε να προκληθεί ένα θερμό επεισόδιο, αλλά κι αν προκύψει έχουμε τη δυνατότητα να απαντήσουμε».

«Σε καμία περίπτωση δεν επιζητούμε και δεν πάμε εμείς πρώτοι στο να προκαλέσουμε  θερμό επεισόδιο. Σε καμία περίπτωση δεν πάμε να κλιμακώσουμε την κατάσταση» ξεκαθάρισε, προσθέτοντας: «Σημασία έχει να λύσουμε την κατάσταση με τέτοιο τρόπο ούτως ώστε να μη γίνει χειρότερη. Έχουμε γνώση, ψυχραιμία και αποφασιστικότητα. Με σταθερά βήματα δείχνουμε ότι δεν είμαστε εμείς εκείνοι που προκαλούμε κι αυτό φαίνεται».

Ο ίδιος σε άλλο σημείο επισήμανε ότι: «Είμαστε Έλληνες και αγαπούμε την Πατρίδα μας και το πλαίσιο της Άμυνας που ενασκούμε είναι Συνταγματικό δικαίωμά μας και κανείς δεν μπορεί να μας το αφαιρέσει». Και πρόσθεσε: «Έχουμε δύναμη και αποφασιστικότητα και ξέρουμε τι θα κάνουμε υπερασπίζοντας την Πατρίδα μας. Είναι η στιγμή και το βλέπουμε καθημερινά αυτό, να φύγουμε οι Έλληνες από το «εγώ» και να δούμε το «εμείς». Και το «εμείς» είναι η Πατρίδα. Όταν η Πατρίδα είναι καλά, όλοι είμαστε καλά. Και αυτή τη στιγμή με αισιοδοξία προσπαθούμε για αυτό», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo