17.1 C
Athens
15.8 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Ταουξής στο L&O για αθώωση του ηθοποιού Καρκά: Δεν αναπληρώνονται 16 μήνες άδικης προφυλάκισης


    Λίγα μόλις 24ωρα μετά την, κατά πλειοψηφία, αθώωση του ηθοποιού Γιώργου Καρκά, από το αδίκημα του βιασμού σε βάρος ενός οδηγού ταξί το Νοέμβριο του 2018, ο δικηγόρος του Βασίλης Ταουξής μιλάει στο lawandorder.gr και αναφέρεται στην πολύκροτη δίκη που διεξήχθη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας και στην απόφαση των ενόρκων να αθωώσουν τον εντολέα του.
    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός είχε παραμείνει προφυλακισμένος για την συγκεκριμένη υπόθεση περίπου 16 μήνες, ενώ είχε εκδοθεί και εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του!
    Τώρα, μετά την αθώωσή του ο Γιώργος Καρκάς και ο δικηγόρος του σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. «Διαφαίνονταν από την αρχή ότι σε αυτή την υπόθεση υπήρχε πλήρης ανυπαρξία στοιχείων σε βάρος του Καρκά», αναφέρει ο κ. Ταουξής, σημειώνοντας, πάντως, ότι οι μήνες που ο εντολέας του πέρασε άδικα στην φυλακή δεν αναπληρώνονται.
    Ποια θα είναι τα επόμενα βήματά σας μετά την αθώωση του εντολέα σας για το αδίκημα του βιασμού;
    Ακόμη δεν έχω συναντηθεί με τον εντολέα μου, μετά την αποφυλάκισή του. Αυτό θα γίνει τις επόμενες ημέρες και τότε θα συζητήσουμε για τα επόμενα βήματά μας. Θα πρέπει, εξάλλου, να συζητήσουμε και το ενδεχόμενο ενός δεύτερου δικαστηρίου. Την ημέρα της αθώωσης είδαμε τον πολιτικώς ενάγοντα (σ.σ. τον οδηγό ταξί) να ωρύεται με αφορμή την αθωωτική απόφαση που εκδόθηκε για τον εντολέα μου. Δεν αποκλείεται και εκείνος (σ.σ. ο πολιτικώς ενάγων) να ζητήσει να ασκηθεί έφεση στην απόφαση. Θα τα δούμε όλα αυτά και θα τα αξιολογήσουμε.
    Τι πιστεύετε ότι οδήγησε στην αθώωση του εντολέα σας;
    Στην υπόθεση αυτή από την αρχή φαίνονταν ότι υπήρχε πλήρη ανυπαρξία αποδεικτικών στοιχείων. Ήταν ο λόγος του οδηγού ταξί και πολιτικώς ενάγοντα απέναντι στον λόγο του Γ. Καρκά και εντολέα μου. Από τη διαδικασία διαφάνηκε ότι αν και η επαγγελματική σχέση του οδηγού με τον εντολέα μου (σ.σ. ο ηθοποιός είχε καλέσει τον συγκεκριμένο οδηγό ταξί μέσω εφαρμογής) ξεκίνησε από το κέντρο της Αθήνας, αυτή κατέληξε να εξελιχθεί σε μια «κούρσα» διάρκειας 3,5 ωρών. Το ταξίμετρο είχε γράψει 17 ευρώ και μετά από ένα σημείο ήταν κλειστό, προς κατάπληξη όλων όσων το είδαν, το διάβασαν και το έμαθαν. Εκτιμώ, ότι ο οδηγός ταξί ήθελε να απεμπλακεί από πιθανή δικαστική ταλαιπωρία του αν πέθαινε ο Καρκάς μέσα στο αυτοκίνητό του. Να σημειώσω εδώ ότι ο εντολέας μου δεν αρνήθηκε ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών και για το λόγο αυτό είχε λιποθυμήσει εκείνο το βράδυ μέσα στο ταξί.
    Η εισαγγελέας στην αγόρευσή της είχε επισημάνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει «βιασμός με τα μάτια». Γιατί έκανε αυτή την αναφορά;
    Στη δικογραφία υπάρχουν δυο εκθέσεις. Μια της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας και μια του πανεπιστημίου Αθηνών που βεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει δείγμα dna του ενός πάνω στον άλλο, ούτε φυσικά και στο ταξί. Δηλαδή, δεν βρέθηκε γενετικό υλικό του οδηγού πάνω στον Καρκά, ούτε όμως και γενετικό υλικό του Καρκά πάνω στον ηθοποιό. Σε αυτά τα στοιχεία βασίστηκε η εισαγγελέας και έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά στην αγόρευσή της.
    Και η μακρά προφυλάκιση του εντολέα σας; Πού την αποδίδετε;
    Καταρχάς να επισημάνω ότι 16 μήνες άδικα στη φυλακή δεν αναπληρώνονται. Ο εντολέας μου πλήρωσε την κακή δημοσιότητα που πήρε η υπόθεση, μετά και την έκδοση εισαγγελικής διάταξης για δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Ενδεχομένως πλήρωσε και το ότι είναι μέλος της gay κοινότητας. Έδειξε, όμως, μεγάλη γενναιότητα, διότι αντί να κρυφτεί επέλεξε την υπερέκθεση του εαυτού του. Και παρά τη δημοσιοποίηση των στοιχειών του, δεν εμφανίστηκε ούτε ένας να καταγγείλει στις αρχές κάτι για εκείνον. Το σενάριο που παίχτηκε σε βάρος του ότι, δηλαδή, έπαιρνε πολλές κούρσες ταξί και ότι επέλεγε τους οδηγούς τους, γύρισε μπούμερανγκ σε εκείνους που το απεργάστηκαν.
    Στη δίκη βλέπαμε συνεχώς κοντά στον εντολέα σας τα μέλη της οικογένειάς του αλλά και πολλούς ηθοποιούς…
    Πράγματι. Η οικογένεια του εντολέα μου αποτελεί υπόδειγμα γενναιότητας και αγωνιστικότητας και, μάλιστα, μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες που βίωσε. Εκτέθηκαν στον κοινωνικό και επαγγελματικό τους περίγυρο, αλλά από την πρώτη στιγμή πίστεψαν στην αθωότητα του παιδιού τους και την πίστη τους. Θέλω και εγώ να ευχαριστήσω τους ηθοποιούς που συμπαραστάθηκαν στον εντολέα μου, όπως ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος έδωσε αγώνα, όπως θέλω να ευχαριστήσω και τους συνεργάτες μου και μέλη της νομικής μου ομάδας, Βαγγέλη Παραστατίδη, Άρτεμις Γιαννούλη και Μάρα Γεωρογιάννη.


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ