• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Μάθιου Πάλμερ και Τζέφρι Πάιατ

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 06-03-2020 16:30
Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με Μάθιου Πάλμερ και Τζέφρι Πάιατ
Στο «τραπέζι» η αμυντική συνεργασία και το μεταναστευτικό

Οι ελληνοαμερικανικές αμυντικές σχέσεις, αλλά και το πρόβλημα των προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία προς την Ελλάδα, ήταν τα δύο βασικά θέματα στη συνάντηση του υπουργού Εθνικής Αμύνης Νικόλαου Παναγιωτόπουλου, με τον βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ και τον πρέσβη της χώρας του στην Αθήνα Τζέφρι Πάιατ, ο οποίος τον συνόδευε. 

Όπως έγραψε και ο Τζέφρι Πάιατ στο λογαριασμό του στο Twitter, θέματα της συνάντησης ήταν η αμυντική συνεργασία και το μεταναστευτικό, ενώ σημείωσε επίσης τη στήριξη της χώρας του στην Ελλάδα για την ασφάλεια στα ελληνικά και ευρωπαϊκά σύνορα, αλλά και τη συνεργασία στο NATO.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις προ μερικών μηνών οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών, Νίκος Δένδιας και Μάικ Πομπέο, υπόγραψαν την ανανεωμένη και επικαιροποιημένη συμφωνία για τις Βάσεις και αμφότερες χαρακτηρίζουν τις διμερείς σχέσεις ως εξαιρετικές. 

Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλεισθεί καθόλου –το αντίθετο μάλιστα– ότι συζητήθηκε επίσης και το θέμα του επικείμενου –εντός του Μαρτίου– επισήμου ταξιδιού του Έλληνος ΥΕΘΑ στις ΗΠΑ, το πρώτο με την επίσημη ιδιότητά του, όπου εκτιμάται ότι θα θέσει αιτήματα για την ενίσχυση των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo