• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Η Ελλάδα ενισχύει τις δυνάμεις της ΕΚΑΜ στον Έβρο - Άμεση απάντηση στους 1.000 κομάντος του Ερντογάν

lawandorder.gr 06-03-2020 14:30 Τελευταία ενημέρωση: 06-03-2020 17:06
 Η Ελλάδα ενισχύει τις δυνάμεις της ΕΚΑΜ στον Έβρο  - Άμεση απάντηση στους 1.000 κομάντος του Ερντογάν
Στον Έβρο αποστέλλονται νέες ομάδες της «εμπειροπόλεμης» ΕΚΑΜ

Άμεση και ισχυρή είναι η ελληνική απάντηση στις τουρκικές ενισχύσεις στην περιοχή του Έβρου, όπου η κατάσταση παραμένει τεταμένη.

Στον Έβρο αποστέλλονται νέες ομάδες της «εμπειροπόλεμης» ΕΚΑΜ ως «απάντηση» στην αποστολή οπό πλευράς του καθεστώτος  του Ταγίπ Ερντογάν 1.000 ανδρών των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας προκειμένου να ανακόψουν την οπισθοχώρηση των προσφύγων.Οι τουρκικές ενισχύσεις συνοδεύονται από τις απειλές ότι, θα ανοίξει τις συνοριακές πύλες της με τη Συρία για τους πρόσφυγες που κατευθύνονται προς την Ευρώπη, εκτός αν τερματισθεί η βία.

Όπως αναφέρουν στελέχη της ΕΛΑΣ, τους τελευταίους μήνες είχαν κατασκευασθεί έργα «οχύρωσης» του Έβρου με ειδικές κατασκευές εντός του ποταμού, για την μη προσέγγιση λέμβων που μπορεί να μεταφέρουν αλλοδαπούς ή των «ζόντιακ» που θα χρησιμοποιούν οι 1000 Τούρκοι κομάντος.

Ποιους στέλνει η Τουρκία

Στην Αθήνα σήμανε συναγερμός μόλις έγινε γνωστή η απόφαση της Άγκυρας να στείλει στα σύνορα του Έβρου 1.000 άνδρες της μονάδας POH (Polis Ozel Harekat) τους επίλεκτους δηλαδή των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας, επιλογή που μαρτυρά την πρόθεση της τουρκικής ηγεσίας να συντηρήσει την ένταση στα σύνορα.

Η Polis Ozel Harekat, σύμφωνα με τα στοιχεία που διαθέτει η Αθήνα, αποτελεί ίσως την πιο «σκληρή» μονάδα υποστήριξης στο καθεστώς Ερντογάν με επίλεκτα στελέχη τα οποία διαθέτουν σαφώς υψηλότερη εκπαίδευση από τους Τούρκους Στρατοχωροφύλακες που ανήκουν στη JADARMA.

Θεωρείται η καλύτερη αντιτρομοκρατική μονάδα της Τουρκίας ωστόσο φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει πολλαπλές αποστολές ακόμα και στο εξωτερικό, όπως στη Συρία. Ενισχύεται ο φράχτης 

Παράλληλα με την αποστολή των ΕΚΑΜ η Ελλάδα οχυρώνει ακόμη περισσότερο τα σύνορα στον Έβρο.

Έτσι σε μήκος 30 χιλιομέτρων, κυρίως στην περιοχή Πέταλο, θα εκτείνεται ο νέος φράχτης στην ελληνοτουρκική μεθόριο που θα κατασκευάσει η ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να υπάρχει πλήρης αποτροπή της εισόδου μεταναστών και προσφύγων.

Εξάλλου και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η επέκταση του φράχτη στον Έβρο, λέγοντας ότι αυτή την στιγμή το πιο ευάλωτο σημείο στα σύνορα είναι στο νότιο τμήμα επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα του lawandorder.gr.

Η επέκταση του «φράχτη» και στις όχθες του ποταμού Έβρου έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και θα υλοποιηθεί από τον Στρατό Ξηράς και την Ελληνική Αστυνομία με την ευθύνη της τελευταίας, συνεπικουρούμενη και από το Μηχανικό του Δ’ Σώματος Στρατού.Η απόφαση αυτή θεωρείται «ειλημμένη» και σε πρώτη φάση ο νέος «φράχτης» θα έχει μήκος 12 χιλιομέτρων, που όμως δεν θα είναι συνεχόμενα, αλλά διακεκομμένα και σε επικίνδυνους πόρους του ποταμού, όπου το πέρασμα των παρανόμων προσφύγων-μεταναστών θεωρείται πιθανό και εύκολο.

Αυτά τα περάσματα θα υποδειχθούν μετά από συνεργασίας Στρατού Ξηράς και ΕΛΑΣ, και θα κατασκευαστεί με ευθύνη και επίβλεψη της τελευταίας από την ίδια εταιρεία η οποία έχει κατασκευάσει και τον υπάρχοντα φράκτη στο χερσαίο τμήμα των ελληνοτουρκικών συνόρων, στο προγεφύρωμα των Καστανεών, και είναι συνολικού μήκους 12 χιλιομέτρων. Αυτή η προσπάθεια αν χρειαστεί θα έχει την επιτόπια βοήθεια από το προσωπικό του Μηχανικού του Δ’ Σώματος Στρατού.

Τέλος, αν απαιτηθεί, ο νέος φράκτης σε κρίσιμες παρέβριες περιοχές θα επεκταθεί και σε άλλες επικίνδυνες περιοχές του ποταμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo