Υπογραφή τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος - Αρμενίας - Κύπρου 

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 05-03-2020 12:33 Τελευταία ενημέρωση: 05-03-2020 12:34
Υπογραφή τριμερούς συνεργασίας Ελλάδος - Αρμενίας - Κύπρου 
Και στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος - Αρμενίας για το 2020

Τα προγράμματα της τριμερούς αμυντικής συνεργασίας Ελλάδος – Αρμενίας – Κύπρου και της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος-Αρμενίας για το τρέχον έτος 2020, υπογράφτηκαν στο ΓΕΕΘΑ από τους αρμόδιους επιτελείς.

Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο πρόγραμμα υπόγραψαν ο Διευθυντής Στρατηγικής Πολιτικής του ΓΕΕΘΑ Υποναύαρχος Δημήτριος Καβουλάκος ΠΝ, ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Αμυντικής Πολιτικής του υπουργείου Αμύνης της Αρμενίας Λεβόν Γκριγκόρι Αϊβαζιάν καθώς και ο επιτελής του τμήματος Αμυντικής Διπλωματίας και Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Αμύνης της Κύπρου Ταγματάρχη Χρυσό Κουλλουπά. Στο πλαίσιο της συναντήσεως αυτής αντηλλάγησαν απόψεις, αναφορικώς με τις προκλήσεις αμύνης και ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και του Καυκάσου.

Το δεύτερο, αυτό του Προγράμματος Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδος – Αρμενίας για το 2020 υπόγραψαν ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ, Αρχιπλοίαρχος Μιχαήλ Ναούμ ΠΝ ενώ από αρμενικής πλευράς ο Διευθυντής της Διευθύνσεως Αμυντικής Πολιτικής του αρμενικού ΥΠΑΜ Λεβόν Γκριγκόρι Αϊβαζιάν. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει σημαντικές κοινές δραστηριότητες στον τομέα της επιχειρησιακής και της ατομικής εκπαιδεύσεως, καθώς – παραδοσιακώς – οι διμερείς αμυντικές σχέσεις είναι εξαιρετικές αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια περαιτέρω βελτιώσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo