Επιπλέον χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ για τη ναυπήγηση υποβρυχίων και πυραυλακάτων

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 04-03-2020 16:47
Επιπλέον χρηματοδότηση 11 εκατ. ευρώ για τη ναυπήγηση υποβρυχίων και πυραυλακάτων
Για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων  ναυπήγησης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων


Επιπλέον χρηματοδότηση 11 εκ. ευρώ για την ολοκλήρωση των προγραμμάτων  ναυπηγήσεως των υποβρυχίων τύπου Type-214AIP, κλάσεως «Παπανικολής» και πυραυλακάτων τύπου Vosper Thornycroft, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, παρουσιάστηκε στη «Διαύγεια», καθώς και ο τρόπος κατανομής της προαναφερθείσης χρηματοδοτήσεως.

Πιο συγκεκριμένα. Το υπουργείο Εθνικής Αμύνης με σχετικό έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος ζήτησε από αυτή να εγκριθεί και να κατανεμηθεί η σχετική χρηματοδότηση, στο πλαίσιο της Συλλογικής Αποφάσεως Έργων (ΣΑΕ) 337 ΠΔΕ/ΥΠΕΘΑ έτους 2020, ως εξής:

1)Για το έργο «Ολοκλήρωση πρόσθετων εργασιών για την πλήρη επιχειρησιακή απόδοση των υποβρυχίων «ΠΙΠΙΝΟΣ», «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», «ΚΑΤΣΩΝΗΣ» και «ΩΚΕΑΝΟΣ», την αντιμετώπιση βλαβών που προκύπτουν από τις εν εξελίξει δοκιμές καθώς και συντήρηση των συνοδών πλοίων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση των δοκιμών των ανωτέρω υποβρυχίων», με το ποσό των 3.200.000 ευρώ.

2)Για το έργο «Ολοκλήρωση ναυπήγησης πλοίων ΤΠΚ Τ.VOSPER υπ’ αριθμό 6 και 7 του Πολεμικού Ναυτικού στα Ναυπηγεία Ελευσίνας της ΝΒΕΕ ΑΕ.», με το ποσό των 7.800.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τα δύο προαναφερθέντα προγράμματα το ΥΠΕΘΑ με πρόσφατο έγγραφό του προς την Τράπεζα της Ελλάδος είχε ζητήσει την έγκριση και κατανομή άλλου ποσού ύψους 5,5 εκατ. ευρώ , στο πλαίσιο της ίδιας ΣΑΕ 337 ΠΔΕ/ΥΠΕΘΑ έτους 2020.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η ιστοσελίδα μας www.lawandorder.gr απευθύνθηκε προς ανώτερη ναυτική πηγή του ΓΕΝ που γνωρίζει το θέμα, προκειμένου να τη ρωτήσουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τα κονδύλια αυτά. Η
απάντηση που μας δόθηκε είναι ότι πρόκειται περί διαφορετικών κονδυλίων, για διαφορετικές περιπτώσεις, και έχουν και διαφορετικό εντολοδόχο.

Συμφώνως πάντα με την ίδια ναυτική πηγή, η προ ημερών απόφαση αφορούσε χρηματοδότηση με τα τελευταία χρήματα των ναυπηγείων, ενώ η σημερινή αφορά χρηματοδότηση του Πολεμικού Ναυτικού από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τα συγκεκριμένα προγράμματα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πλευράς του στα συγκεκριμένα ναυπηγεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo