Αθώος ο ηθοποιός για τον βιασμό του οδηγού ταξί

Κατερίνα Μάνθου 03-03-2020 13:44 Τελευταία ενημέρωση: 03-03-2020 14:18
Αθώος ο ηθοποιός για τον βιασμό του οδηγού ταξί
Αναμένεται η απόφαση επί των ελαφρυντικών

Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε πριν από λίγο ο ηθοποιός Γ. Καρκάς, για το αδίκημα του βιασμού του οδηγού ταξί.

Σε χειροκροτήματα ξέσπασαν οι συγγενείς και οι φίλοι του κατηγορούμενου ηθοποιού Γ. Καρκά, όταν άκουσαν την απόφαση επί της ποινής. Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, πριν από λίγο, μετά και την αθώωση του ηθοποιού από το αδίκημα του βιασμού οδηγού ταξί, του επέβαλλε ποινή φυλάκισης 30 ημερών με τριετή αναστολή.

Η ποινή αφορά στο αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών για το οποίο ο ηθοποιός είχε κριθεί νωρίτερα ένοχος.

Δικαστές και ένορκοι αναγνώρισαν στον κατηγορούμενο το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου που ζήτησαν οι συνήγοροι του.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από το κατάμεστο ακροατήριο ενώ ακολούθησε θερμός εναγκαλισμός του κατηγορουμένου με τους γονείς του. Την ίδια ώρα η μητέρα του οδηγού ταξί ξέσπασε σε κλάματα μην μπορώντας να πιστέψει ότι ο κατηγορούμενος κρίθηκε αθώος για το βιασμό του γιο της.

Ο Βασίλης Ταουξής δικηγόρος του Γ. Καρκά ανέφερε σε δήλωσή του: «Η Δικαιοσύνη απεφάνθη, 16 μήνες ταλαιπωρίας τελείωσαν από αύριο ο Γιώργος Καρκας θα είναι ελεύθερος να επιστρέψει στο θέατρο και τους ανθρώπους που τον αγαπούν».

Να σημειωθεί ότι ο ηθοποιός είχε παραμείνει προφυλακισμένος για τη συγκεκριμένη υπόθεση 16 μήνες.

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου είχε ζητήσει να απαλλαγεί λόγω αμφιβολιών, για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του οδηγού ταξί, ο κατηγορούμενος ηθοποιός Γ. Καρκάς.

Αντίθετα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή του ηθοποιού για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών που επίσης είχε απαγγελθεί στον κατηγορούμενο.

Ειδικότερα, στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας είχε επικαλεστεί την έκθεση του γενετιστή Γ. Φιτσιάλου, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna του ηθοποιού τόσο στο ταξί του αυτοκινητιστή όσο και στον ίδιο.

Η εισαγγελέας ανέφερε στην αγόρευση της στο δικαστήριο τα εξής: «Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση dna της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος dna του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν dna. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo