Αθώωση του ηθοποιού για το βιασμό του οδηγού ταξί, πρότεινε η εισαγγελέας

Κατερίνα Μάνθου 03-03-2020 10:59 Τελευταία ενημέρωση: 03-03-2020 11:05
Αθώωση του ηθοποιού για το βιασμό του οδηγού ταξί, πρότεινε η εισαγγελέας
Στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας επικαλέστηκε την έκθεση του γενετιστή Γ. Φιτσιάλου, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna του ηθοποιού τόσο στο ταξί του αυτοκινητιστή όσο και στον ίδιο

Να απαλλαγεί, λόγω αμφιβολιών, για το αδίκημα του βιασμού σε βάρος του οδηγού ταξί, ο κατηγορούμενος ηθοποιός Γ. Κάρκας ζήτησε η εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, στη δίκη για τη συγκεκριμένη υπόθεση που συνεχίζεται σήμερα και πλέον μπαίνει στην τελική ευθεία για τη έκδοση ετυμηγορίας.

Αντίθετα, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή του ηθοποιού για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών ουσιών που επίσης είχε απαγγελθεί στον κατηγορούμενο. 

Ειδικότερα, στην αγόρευσή της, η εισαγγελέας επικαλέστηκε την έκθεση του γενετιστή Γ. Φιτσιάλου, σύμφωνα με την οποία δεν βρέθηκε κανένα ίχνος dna του ηθοποιού τόσο στο ταξί του αυτοκινητιστή όσο και στον ίδιο.

Η εισαγγελέας ανέφερε στην αγόρευση της στο δικαστήριο τα εξής: «Έχουν διατυπωθεί εκατέρωθεν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί για το τι έχει συμβεί την επίμαχη βραδιά. Για όλα όσα έχουν διατυπωθεί υπάρχει ένας αντίλογος. Όμως υπάρχει ένα αποδεικτικό στοιχείο στη δικογραφία για το οποίο δεν μπορεί να υπάρξει αντίλογος. Αυτό το στοιχείο είναι η έκθεση dna της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Σε αυτή προκύπτει ότι δεν εντοπίστηκε κανένα ίχνος dna του κατηγορουμένου στον οδηγό ταξί. Ο γενετιστής κύριος Φιτσιαλος όσον αφορά στην συγκεκριμένη έκθεση εισέφερε στο δικαστήριο μια ακαταμάχητη επιστημονική άποψη ότι μόνο τα μάτια δεν αφήνουν dna. Η έκθεση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας δεν αφήνει περιθώρια. Όσο για το ενδεχόμενο ο κατηγορούμενος να φορούσε γάντια δεν υπάρχουν στοιχεία που να οδηγούν σε τέτοιο συμπέρασμα. Ούτε ο μάρτυρας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος φορούσε γάντια όταν του άγγιξε τη ρόγα. Προτείνω να κηρυχθεί αθώος λόγω αμφιβολιών για το αδίκημα του βιασμού».

Η δίκη συνεχίζεται με τις αγορεύσεις των δικηγόρων των δυο πλευρών και δεν αποκλείεται εντός της ημέρας το δικαστήριο να εκδώσει τη ν απόφασή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo