Τ. Βέρρος, δήμαρχος δυτ. Λέσβου στο L&O: Δεν θα αποδεχτούμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων (βίντεο)

Μιχάλης Σιάχος 29-02-2020 16:32
Τ. Βέρρος, δήμαρχος δυτ. Λέσβου στο L&O: Δεν θα αποδεχτούμε τη δημιουργία κλειστών κέντρων  (βίντεο)
Ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, μιλά αποκλειστικά στο lawandorder.gr για τη συνάντηση των αυτοδιοικητικών του Βορείου Αιγαίου με τον πρωθυπουργό και την επόμενη μέρα...

Θετική χαρακτηρίζει ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος, την προχτεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου των αυτοδιοικητικών του βορείου Αιγαίου με τον πρωθυπουργό για το μείζον ζήτημα των κλειστών δομών, ωστόσο, με έμφαση επισημαίνει ότι το αδιέξοδο είναι πλήρες.

Μιλώντας στην κάμερα του lawandorder.grλίγο μετά την επιστροφή του στη Μυτιλήνη, σημειώνει ότι οι κυβερνώντες αντιλήφθηκαν πως χωρίς τη συναίνεση της τοπικής κοινωνίας είναι αδύνατη η κατασκευή οπουδήποτε και οποιασδήποτε νέας δομής, εκφράζοντας παράλληλα την εκτίμηση ότι ούτε οι κάτοικοι, ούτε τα δημοτικά ή το περιφερειακό συμβούλιο πρόκειται να αλλάξουν στάση και να αποδεχτούν τη δημιουργία κλειστών κέντρων.

Ο κ. Βέρρος, ο οποίος όλες τις μέρες των βίαιων επεισοδίων και της πρωτοφανούς για τα δεδομένα των νησιών καταστολής βρέθηκε μαζί με τους κατοίκους στην πρώτη γραμμή, τονίζει ότι όσα συνέβησαν παρέπεμπαν σε στρατιωτική επιχείρηση εισβολής και κατοχής και υπογραμμίζει ότι οι κάτοικοι κινητοποιήθηκαν πάνω και έξω από κομματικές ή παραταξιακές αναφορές, δίνοντας στην αντίσταση παλλαϊκά χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο δήμαρχος δυτικής Λέσβου επισημαίνει, επικαλούμενος και τις τελευταίες κινήσεις Ερντογάν για άνοιγμα των συνόρων, ότι η κατάσταση στο νησί παραμένει εκρηκτική και η εκτίμηση του είναι ότι θα χειροτερέψει, αφού σύμφωνα με πληροφορίες στα τουρκικά παράλια απέναντι από τη Συκαμιά υπάρχουν ήδη συγκεντρωμένοι πληθυσμοί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo