Μεταναστευτικό: Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Λέσβο, Χίο και Σάμο

Newsroom L&O 27-02-2020 20:59 Τελευταία ενημέρωση: 27-02-2020 21:14
Μεταναστευτικό: Επίσκεψη Μητσοτάκη σε Λέσβο, Χίο και Σάμο
Μεταβαίνει ο ίδιος ο πρωθυπουργός για την υπόθεση των κλειστών δομών στα νησιά

Παίρνει πάνω του ο πρωθυπουργός την υπόθεση της κατασκευής των κλειστών δομών στα νησιά του βορείου Αιγαίου, μετά τα όσα δυσάρεστα και επιζήμια για την κυβέρνηση σημειώθηκαν τις προηγούμενες μέρες σε Λέσβο και Χίο. 

Μετά από σύσκεψη, που είχε το απόγευμα στο Μαξίμου με αυτοδιοικητικά στελέχη, αποφασίστηκε να μεταβεί ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα τρία νησιά τις επόμενες μέρες, αρχής γενομένης από τη Σάμο. 

Στη σύσκεψη, που σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές πραγματοποιήθηκε σε εποικοδομητιοκό κλίμα, τονίστηκε ότι οι σημερινές άναρχες δομές πρέπει να κλείσουν και να αντικατασταθούν από κλειστές δομές.

Τα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης θα προχωρήσουν σε άμεση διαβούλευση με τα Δημοτικά και το Περιφερειακό συμβούλιο και θα υποβάλουν προτάσεις.

Επίσης διαπιστώθηκε συναντίληψη για την ανάγκη άμεσης αποσυμφόρησης των νησιών, αρχίζοντας από όσους έχουν ήδη λάβει άσυλο καθώς και εκείνους που βρίσκονται στις δομές για χρονικό διάστημα πάνω από 14 μήνες.

Συμφωνήθηκαν επίσης μέτρα στήριξης των τοπικών κοινωνιών τα οποία θα περιλαμβάνουν οριζόντια οικονομικά μέτρα καθώς και εξειδικευμένα μέτρα για κάθε νησί με βάση τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo