17.6 C
Athens
12.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
More

    Ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ναυτιλίας για τον κοροναϊό


    Ευρεία σύσκεψη για τα μέτρα καταπολέμησης θέμα της αντιμετωπισης του κοροναϊού θα πραγματοποιηθει το μεσημέρι της Παρασκευης στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη, παρουσία του Προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας Παναγιώτη Αρκουμανέα.
    Στην σύσκεψη στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑΝΠ, Λιμένων και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Ε. Κυριαζόπουλος και κυρία Χρ. Καλογήρου αντίστοιχα, καθώς και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, έχουν κληθεί εκπρόσωποι εφοπλιστικών και ναυτεργατικών ενώσεων, καθώς και εκπρόσωποι άλλων ναυτιλιακών φορέων και Διευθύνσεων του Υπουργείου, προκειμένου να ενημερωθούν αναλυτικά για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό.
    Αναλυτικά στην σύσκεψη θα συμμετέχουν εκπρόσωποι του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτόρων Ακτοπλοίας, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος.
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από τις 6 Φεβρουαρίου 2020 το ΥΝΑΝΠ και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έχουν ξεκινήσει ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου με σειρά οδηγιών και κατευθύνσεων που παρέχονταν από το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υγειονομικές αρχές της χώρας.
    Εξάλλου με εντολή του κ. Πλακιωτάκη το τελευταίο δεκαήμερο πραγματοποιούνται συνεχώς ενημερωτικές συσκέψεις στα λιμάνια πύλες της Ελλάδος, με προτεραιότητα στα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Πάτρας και Πειραιά.



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ