Υπάλληλος στην Πειραιώς η 40χρονη που διαγνώστηκε με κοροναϊό στην Αθήνα - Αρνητικό το δείγμα του συζύγου της

Newsroom L&O 27-02-2020 18:15 Τελευταία ενημέρωση: 27-02-2020 20:17
Υπάλληλος στην Πειραιώς η 40χρονη που διαγνώστηκε με κοροναϊό στην Αθήνα - Αρνητικό το δείγμα του συζύγου της
Είναι συνολικά το τρίτο κρούσμα στην Ελλάδα

Υπάλληλος στην τράπεζα Πειραιώς είναι η 40χρονη που διαγνώσθηκε με τον κοροναϊό στην Αθήνα και αποτελεί το τρίτο κρούσμα στη χώρα.

Η γυναίκα που πρόσφατα επέστρεψε από ταξίδι στην Ιταλία νοσηλεύεται στον Αττικό Νοσοκομείο και σύμφωνα με τον υπεύθυνο ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα η κατάστασή της είναι καλή.

Η τράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε άμεσα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και ενεργοποίησε το σχετικό σχέδιο που είχε καταρτίσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Ο σύζυγος της εργαζόμενης στην Πειραιώς είναι στέλεχος σε γνωστή ναυτιλιακή εταιρεία, τα γραφεία της οποίας απολυμάνθηκαν. Και ο ίδιος υπεβλήθη σε εξετάσεις και το δείγμα του ήταν αρνητικό για τον ιό.

Εξάλλου βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ιχνηλάτησης του συγγενικού και φιλικού της περιβάλλοντος.

Η 40χρονη διαγνώστηκε σήμερα στο ιδιωτικό θεραπευτήριο «Metropolitan» το οποίο και είχε λάβει αυστηρά μέτρα.

Η γυναίκα που είχε εμφανίσει ύποπτα συμπτώματα παρουσιάστηκε σήμερα (είχε έρθει στην Ελλάδα από το Μιλάνο το περασμένο Σάββατο) φορώντας γάντια και προστατευτική μάσκα και μεταφέρθηκε αμέσως στον ειδικό θάλαμο εκτός νοσοκομείου.

Της πήραν δείγμα, διεγνώσθη με τον κοροναϊό και παρέμεινε απομονωμένη στον ειδικό εκτός νοσοκομείου θάλαμο, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο «Αττικόν».

Η ανακοίνωση της Πειραιώς:

«H Tράπεζα Πειραιώς ενημερώθηκε σήμερα από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (Ε.Ο.Δ.Υ.) ότι ένας εργαζόμενός της στο κτήριο Αμερικής 4 διαγνώσθηκε με τον ιό COVID-19.

Άμεσα ενεργοποιήθηκε το σχετικό σχέδιο που είχε ήδη καταρτισθεί από την Τράπεζα για το θέμα σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Δ.Υ.

Εφαρμόζοντας το σχετικό πρωτόκολλο, συγκλήθηκε σύσκεψη με κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. και υλοποιούνται τα ακόλουθα μέτρα για καθαρά προληπτικούς λόγους:

• απολύμανση στο κτήριο Αμερικής 4 την Παρασκευή 28/02/2020

• εκκένωση του ορόφου του κτηρίου, στο οποίο εμφανίσθηκε το κρούσμα του ιού για τις επόμενες 14 ημέρες.

• εργασία από το σπίτι για το διάστημα των 14 ημερών για τους εργαζομένους στον όροφο όπου εμφανίσθηκε το κρούσμα

• εφαρμογή των οδηγιών του Ε.Ο.Δ.Υ. www.eody.gov.gr.

Η Τράπεζα Πειραιώς δρα με σταθερό γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων της, ενώ με την εφαρμογή του σχεδίου επιχειρηματικής λειτουργικής συνέχειας, διασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία της.»

Τρία τα κρούσματα στην Ελλάδα 

Τα άλλα δύο κρούσματα εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι το παιδί της 38χρονης γυναίκας που ήταν το πρώτο κρούσμα και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ.


Διαβάστε επίσης, Υπουργείο Υγείας: Τρία κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - Το ένα στην Αθήνα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo