• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Αποστολή L&O στη Λέσβο: Αέρας «πρώτης νίκης» στο νησί - Αποφασισμένοι για αγώνα μέχρι τέλους οι Μυτιληνιοί

Μιχάλης Σιάχος 27-02-2020 14:49 Τελευταία ενημέρωση: 27-02-2020 15:06
Αποστολή L&O στη Λέσβο: Αέρας «πρώτης νίκης» στο νησί - Αποφασισμένοι για αγώνα μέχρι τέλους οι Μυτιληνιοί
Η τοπική κοινωνία δείχνει έτοιμη να αγωνιστεί μέχρι τέλους προκειμένου να μετατρέψει αυτό που εκλαμβάνει ως κυβερνητική αναδίπλωση στο Μεταναστευτικό σε πλήρη ματαίωση των σχεδίων της κυβέρνησης

Με εμφανώς τονωμένη τη διάθεση και ένα αίσθημα αισιοδοξίας ότι τα πράγματα μπορούν να αντιστραφούν εμφανίζονται οι κάτοικοι της Λέσβου μετά τις χθεσινές άγριες μάχες με τα ΜΑΤ και τη σημερινή αποχώρηση των δυνάμεων επιβολής της τάξης από το νησί.

Όπως κατέγραψε ο φακός του lawandorder.gr, ο μουντός καιρός και το ψιλόβροχο δεν εμπόδισε τους Μυτιληνιούς να συμμετέχουν μαζικά στη νέα διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην πόλη τους και να στηρίξουν απόλυτα τη δεύτερη μέρα απεργίας που εξήγγειλε το Εργατικό Κέντρο Λέσβου.  

Ούτε ανοιχτό περίπτερο. Σήμερα στη Μυτιλήνη τα πάντα είναι κλειστά και δεν υπάρχει ούτε περίπτερο ανοιχτό, γεγονός που καταδεικνύει την παλλαϊκή στήριξη των πολιτών στην απόφαση για απεργία, στην οποία επισήμως συμμετέχει με στάση εργασίας και ΑΔΕΔΥ, αλλά ουσιαστικά υποστηρίζεται από την πλειονότητα των πολιτών και του εμπορικού κόσμου.

Κλίμα αισιοδοξίας και πείσμα για συνέχιση του αγώνα. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως οι ντόπιοι έχουν εκλάβει την απόφαση της κυβέρνησης για απομάκρυνση των ΜΑΤ από το νησί ως κίνηση υπαναχώρησης -αποτέλεσμα της δυναμικής τους αντίστασης.

Η έντονη αυτή πεποίθηση της κυβερνητικής αναδίπλωσης τους πριμοδοτεί με τον «αέρα μιας πρώτης νίκης» και τους κάνει να νιώθουν πιο αισιόδοξους για το αύριο. Ταυτόχρονα εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους απέναντι στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για το Μεταναστευτικό (τις επιτάξεις περιοχών και τη δημιουργία κλειστών κέντρων) αν αυτοί δεν αλλάξουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo