Υπουργείο Υγείας: Τρία κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - Το ένα στην Αθήνα

Newsroom L&O 27-02-2020 12:56 Τελευταία ενημέρωση: 27-02-2020 13:27
Υπουργείο Υγείας: Τρία κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα - Το ένα στην Αθήνα
Επί ποδός η χώρα

Τρία είναι τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας και τον Βασίλη Κικίλια με ένα εξ αυτών να έχει εντοπιστεί στην Αθήνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, το δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι το παιδί της 38χρονης γυναίκας  που ήταν το πρώτο κρούσμα και νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ, ενώ το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα είναι γυναίκα που ζει στην περιοχή της Αθήνας και είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Βόρεια Ιταλία.

Η κατάσταση της υγείας και των τριών ανθρώπων που έχουν προσβληθεί είναι καλή και παρακολουθούνται από τους ειδικούς.

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ιχνηλατείται και το κρούσμα που νοσηλεύεται στην Αθήνα έτσι ώστε να εντοπιστούν όλοι οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί της κατά και μετά την επιστροφή της από την Ιταλία.

Κλειστό παραμένει για προληπτικούς λόγους σήμερα Πέμπτη, αλλά και για άλλες 14 ημέρες, το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στην περιοχή της Μαλακοπής όπου φοιτά το παιδί της 38χρονης, στους χώρους του οποίου έγινε απολύμανση.  Οι γονείς των μαθητών ενημερώθηκαν για τη συγκεκριμένη εξέλιξη με SMS που απέστειλε η διεύθυνση του σχολείου.

Παρών στην ενημέρωση των ιατρικών συντακτών ήταν και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που είπε ότι ματαιώνονται όλες οι καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα και διευκρίνισε ότι είναι πολύ σημαντικό να ελεγχθεί ο περίγυρος των κρουσμάτων αλλά και όλοι όσοι εκτιμούν ότι ήρθαν σε επαφή μαζί τους να βρίσκονται σε εγρήγορση ώστε εάν εμφανίσουν το παραμικρό ύποπτο κρούσμα να απευθυνθούν στον ΕΟΔΥΥ ή στον θεράποντα ιατρό τους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo