14.9 C
Athens
11.1 C
Thessaloniki
Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
More

    Τουλουπάκη προς Προανακριτική Επιτροπή: Καλέστε με νόμιμα και εμπρόθεσμα για να καταθέσω


    Να τηρήσουν τη νομιμότητα και να την καλέσουν εμπρόθεσμα, ζητεί από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, η επικεφαλής της εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη, η οποία σήμερα δεν προσήλθε ενώπιον της συγκεκριμένης επιτροπής για να καταθέσει, υποστηρίζοντας ότι η κλήτευση της ήταν εκπρόθεσμη.
    Σε έγγραφο που απέστειλε προς τα μέλη της προανακριτικής η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι κλήθηκε για κατάθεση εκπρόθεσμα για αυτό και όπως λέει, περιμένει «να κληθεί εκ νέου και νομίμως αυτή τη φορά». Μάλιστα, πληροφορίες από την εισαγγελία Διαφθοράς ανέφεραν ότι η απόφαση της εισαγγελέως να μην προσέλθει στην προανακριτική επιτροπή, δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση άρνηση αλλά έκφραση της αναγκαιότητας για τήρηση της νομιμότητας.
    «Για ακόμα μία φορά μου κοινοποιήθηκε εκπρόθεσμα η κλήση της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής προκειμένου να προσέλθω και να καταθέσω» αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες στο έγγραφό της προς τα μέλη της εξεταστικής επιτροπής η κυρία Τουλουπάκη και συνεχίζει: «Εκ νέου δεν τηρήθηκε η προβλεπόμενη προθεσμία για την επίδοση της κλήσης, η οποία όπως προβλέπεται στο άρθρο 213 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, είναι τουλάχιστον 24 ώρες πριν από την προγραμματισμένη κατάθεση. Αιτούμαι όπως με καλέσετε εκ νέου νομίμως, προκειμένου να τηρηθεί η νομιμότητα».



    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ