Επιχειρησιακή εκπαίδευση του Υ/Β «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» με βολή τορπίλης! (Βίντεο-Εικόνες)

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 27-02-2020 13:09 Τελευταία ενημέρωση: 27-02-2020 13:09
Επιχειρησιακή εκπαίδευση του Υ/Β «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» με βολή τορπίλης! (Βίντεο-Εικόνες)
Τα στιγμιότυπα είναι από την προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση της Διοικήσεως Υποβρυχίων με την ονομασία «Περισκόπιο»

Μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες φωτογραφίες και ένα σύντομο βίντεο από τη διαδικασία βολής τορπίλης του υπερσύγχρονου υποβρυχίου του Ελληνικού Στόλου «ΜΑΤΡΩΖΟΣ» έδωσε στη δημοσιότητα πριν από λίγη ώρα το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.

Τα στιγμιότυπα αυτά είναι από την προγραμματισμένη εθνική τεχνική άσκηση της Διοικήσεως Υποβρυχίων με την ονομασία «Περισκόπιο», που πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή του Μυρτώου Πελάγους, κατά την οποία εκτελέστηκε επιτυχής βολή τορπίλης γυμνασίων από το υπερσύγχρονο υποβρύχιο «ΜΑΤΡΩΖΟΣ», Type-214AIP, εναντίον στόχου επιφανείας.

«Η εν λόγω άσκηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου προγράμματος επιχειρησιακής εκπαίδευσης του Πολεμικού Ναυτικού, με σκοπό τη διατήρηση και επαύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και μαχητικής ικανότητας των Υποβρυχίων, με έμφαση στις διαδικασίες και τεχνικές βολής τορπίλης» σημειώνεται από το ΓΕΝ.

Εμείς απλώς να προσθέσουμε ότι τα σύγχρονα αυτά υποβρύχια του Στόλου, τα πλέον σύγχρονα παγκοσμίως συμβατικής προώσεως, εξακολουθούν να φέρουν, να επιχειρούν και να βάλλουν παλαιές τορπίλες οι οποίες είναι μεν απολύτως αποτελεσματικές αλλά δεν «εκμεταλλεύονται» πλήρως τις απίστευτες επιχειρησιακές ικανότητες των νέων υποβρυχίων μας. Το πρόγραμμα προσκτήσεως νέων σύγχρονων τορπιλών «βαρέως τύπου», όπως λέγονται, με τα οποία θα εφοδιαστούν τα 4 υποβρύχιά μας της κλάσεως «Παπανικολής», είναι στην κορυφή των επιχειρησιακών προτεραιοτήτων του ΓΕΝ και αναμένεται να ενεργοποιηθεί (επιτέλους) σύντομα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo