19.8 C
Athens
17.7 C
Thessaloniki
Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
More

    Βερβεσός για στάσεις εργασίας δικαστικών υπαλλήλων: Δεν μπορούν να έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα


    Απαξιωτική συμπεριφορά δικαστικών υπαλλήλων έναντι δικηγόρων αλλά και άρνησή τους να τους εξυπηρετήσουν σε χρόνο όπου δεν πραγματοποιούν στάση εργασίας, καταγγέλλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Δημήτρης Βερβεσός, σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Αθήνας Σωτήριο Τριπολιτσιώτη.
    Μάλιστα, ο κ. Βερβεσός κοινοποιεί την επιστολή του προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αλλά και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Γεώργιο Διαμαντή. Τους ζητεί να προβούν στις «δέουσες ενέργειες», ήτοι σε συστάσεις προς τους δικαστικούς υπαλλήλους ώστε να διασφαλιστεί, όπως επισημαίνει, ότι οι δικηγόροι θα εξυπηρετούνται στα δικαστήρια τις ώρες που δεν έχουν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας.
    «Δυστυχώς έχουμε γίνει αποδέκτες παραπόνων πλείονων συναδέλφων, τόσο για την άρνηση εξυπηρέτησής τους, από τους γραμματείς, σε χρόνο πέραν του εκάστοτε εξαγγελθέντος χρόνου στάσης εργασίας, όσο και για απαξιωτικές, προσβλητικές συμπεριφορές, οι οποίες παρατηρούνταν μεν και πριν την αποχή, αλλά φαίνεται ότι εσχάτως έχουν αυξηθεί ποσοτικά αλλά και ενταθεί» επισημαίνει ο κ. Βερβεσός στην επιστολή του και συνεχίζει: «Κατόπιν αυτών σας καλούμε στις δέουσες ενέργειες συμπεριλαμβανομένων των αναγκαίων συστάσεων προς τα μέλη σας, ώστε να διασφαλιστεί ότι οι συνάδελφοί μας θα εξυπηρετούνται, ακωλύτως, ως έχουν το δικαίωμα, κατά το χρόνο πέραν της εκάστοτε στάσης εργασίας, και πάντοτε με τον δέοντα αμοιβαίο σεβασμό, προς αλλήλους».


    ΣΧΕΤΙΚΑ
    ΡΟΗ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΝ

    ΑΠΟΨΕΙΣ

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ