ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, εάν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από όλα τα νησιά

Newsroom L&O 26-02-2020 18:41
ΚΚΕ: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες, εάν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ από όλα τα νησιά
Το ΚΚΕ ζητεί τον άμεσο τερματισμό της καταστολής

«Αν η κυβέρνηση δεν σταματήσει εδώ και τώρα την καταστολή, αν δεν αποσύρει τα ΜΑΤ απ' όλα τα νησιά, αν δεν ακυρώσει το σχέδιο μετατροπής των νησιών του Αιγαίου σε φυλακές της ΕΕ, αναλαμβάνει τεράστιες ευθύνες» υπογραμμίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του «για την επίθεση των ΜΑΤ στους κατοίκους των νησιών του Β. Αιγαίου».

Προσθέτει ότι «αυτή η πολιτική είναι που πυροδοτεί τις δίκαιες αντιδράσεις των νησιωτών, που υπερασπίζονται και θα υπερασπιστούν με κάθε τρόπο το δίκιο τους, τη γη τους, την αξιοπρέπειά τους, τους συνανθρώπους τους».

«Οι κυβερνητικές εκκλήσεις για ηρεμία, μόνο ως πρόκληση μπορεί να εκληφθούν, όταν τα ΜΑΤ συμπεριφέρονται ως δυνάμεις κατοχής, χτυπούν αδιάκοπα, βανδαλίζουν αυτοκίνητα, πυρπολούν τα δάση της περιοχής, όταν μάλιστα υπάρχει εμμονή σε ένα σχέδιο επικίνδυνο, που έχει συναντήσει καθολική αντίδραση» επισημαίνει το ΚΚΕ για να καταλήξει υποστηρίζοντας πως «ο λαός των νησιών έχει κάθε δικαίωμα να αντιπαλεύει μια πολιτική, που στρέφεται εναντίον τόσο του ίδιου όσο και των προσφύγων, όπως επίσης έχει δικαίωμα να αντιστέκεται στον κυβερνητικό αυταρχισμό, που επιδιώκει να επιβάλει αυτή την πολιτική με τα ΜΑΤ και τη βία».

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo