Προανακριτική: Ο Τσοβόλας απειλεί να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρες τις καταθέσεις για Παπαγγελόπουλο

Κατερίνα Μάνθου 26-02-2020 17:01 Τελευταία ενημέρωση: 26-02-2020 18:56
Προανακριτική: Ο Τσοβόλας απειλεί να δώσει στη δημοσιότητα ολόκληρες τις καταθέσεις για Παπαγγελόπουλο
Ο συνήγορος του πρώην αν. υπουργού Δικαιοσύνης τονίζει πως επιβεβαιώνεται ότι η δίωξη είναι πολιτική

Για «παράνομες και αποπροσανατολιστικές διαρροές καταθέσεων μαρτύρων» από βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΚΙΝΑΛ που συμμετέχουν στην προανακριτική επιτροπή, η οποία ερευνά τυχόν παρεμβάσεις του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στο έργο της Δικαιοσύνης, κάνει λόγο σε γραπτή του δήλωση ο δικηγόρος του Δημήτης Τσοβόλας.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει πως η δίωξη σε βάρος του εντολέα του είναι «πολιτική». Καλεί, δε, τους παραπάνω βουλευτές «να δίνουν ολόκληρες τις καταθέσεις (των μαρτύρων) στη δημοσιότητα, αφού δεν εννοούν να τηρήσουν την μυστικότητα της προκαταρκτικής διαδικασίας». Διαφορετικά, όπως αναφέρει ο κ. Τσοβόλας θα τις δημοσιοποιήσει η πλευρά του ελεγχόμενου τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Τσοβόλας αναφέρει: «Η προκαταρκτική Επιτροπή με τις αυθαίρετες, αποπροσανατολιστικές και παράνομες μεθοδεύσεις των υπευθύνων και με τις απαράδεκτες και παράνομες διαρροές περικοπών καταθέσεων μαρτύρων, επιβεβαιώνει καθημερινά ότι η δίωξη κατά Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, είναι σαφώς πολιτική. Η πλειοψηφία προσπαθεί, με μάρτυρες που ορισμένοι από αυτούς είναι κατηγορούμενοι για βαριά αδικήματα και άλλοι που πρέπει να λογοδοτήσουν για παράβαση καθήκοντος και για υπέρβαση εξουσίας, να δικαιολογήσουν την αδικαιολόγητη πολιτική δίωξη του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Επιστρατεύουν, επίσης, πρόσωπα ως μάρτυρες τα οποία με τις αντιφατικές και προδήλως ψευδείς καταθέσεις τους υποβαθμίζουν το έργο της Επιτροπής. Αν η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ενδιαφέρονται για την αντικειμενική ενημέρωση του ελληνικού λαού για αυτά που καταθέτουν οι εξεταζόμενοι μάρτυρες, αντί να διαρρέουν παράνομα και αυθαίρετα αποσπάσματα των καταθέσεων, τους καλούμε να δίνουν ολόκληρες τις καταθέσεις τους στη δημοσιότητα, αφού δεν εννοούν να τηρήσουν την μυστικότητα της προκαταρκτικής διαδικασίας.

Καθόσον διαφορετικά οι συνήγοροι υπεράσπισης που σεβαστήκαμε μέχρι σήμερα την μυστικότητα της διαδικασίας, θα αναγκαστούμε να αλλάξουμε τακτική και να προβούμε με υπαιτιότητα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής στη δημοσιοποίηση ολόκληρων των μαρτυρικών καταθέσεων και των ουσιωδών εγγράφων που βρίσκονται στην δικογραφία, για να ενημερωθεί αντικειμενικά ο ελληνικός λαός και για να προστατεύσουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου».

 

 
 
 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo