Συνεχίστηκαν και σήμερα με αμείωτη ένταση οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο 

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 25-02-2020 20:48
Συνεχίστηκαν και σήμερα με αμείωτη ένταση οι προκλήσεις της Άγκυρας στο Αιγαίο 
Με 30 παραβιάσεις, 5 υπερπτήσεις και 7 «εικονικές αερομαχίες»

Με μπαράζ προκλήσεων στο Αιγαίο που περιελάμβανε όλο το … «πακέτο» της παραβατικής συμπεριφοράς της Άγκυρας με παραβάσεις, παραβιάσεις, εμπλοκές και υπερπτήσεις, συνεχίστηκαν και σήμερα οι τουρκικές προκλήσεις που δεν λένε να μειωθούν το τελευταίο διάστημα. 

Συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, σήμερα, 5 σχηματισμοί, από τους οποίους 4 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και 1 «τετράδα» μαχητικών του ίδιου τύπου, καθώς και άλλο 1 μεμονωμένο αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας τύπου CN-235 της Αεροπορίας των Ναυτικών Δυνάμεων της Τουρκίας, συνολικώς 13 αεροσκάφη, από τα οποία τα 6 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 8 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 30 παραβιάσεις -όλες από τα μαχητικά- του  Εθνικού Εναερίου Χώρου (ΕΕΧ), στο Βορειοανατολικό και Κεντρικό Αιγαίο.

Από τις 30 παραβιάσεις, οι 5 ήταν οι υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από τα νησιά Λειψοί, Αρκιοί, Μακρονήσι, Ανθρωποφάγοι και Φούρνοι Ικαρίας.

Τέλος, σημειώθηκαν 7 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική», σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo