• Άρθρα
  • Ετικέτες
  • Αρθρογράφοι

Προστατευόμενοι μάρτυρες Novartis: Όλα όσα είχαν καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Κατερίνα Μάνθου 23-02-2020 08:06
Προστατευόμενοι μάρτυρες Novartis: Όλα όσα είχαν καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου
Την πλήρη αλήθεια είχαν υποστηρίξει ότι κατέθεσαν ενώπιον της εισαγγελίας Διαφθοράς οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, όταν ρωτήθηκαν σχετικά από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο

Την πλήρη αλήθεια είχαν υποστηρίξει ότι κατέθεσαν ενώπιον της εισαγγελίας Διαφθοράς οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες της υπόθεσης Novartis, όταν ρωτήθηκαν σχετικά από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ο «Μάξιμος Σαράφης» και η «Αικατερίνη Κελέση», οι οποίοι είχαν εμπλέξει πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας, είχαν καταθέσει στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στο πλαίσιο της έρευνας που εκείνος διενεργεί για τους δικονομικούς χειρισμούς που έγιναν στην υπόθεση της Novartis. Η κατάθεσή τους είχε δοθεί κάτω από συνθήκες άκρας μυστικότητας και με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους.

Με τον ίδιο τρόπο οι δυο μάρτυρες αναμένεται να καταθέσουν τώρα και ενώπιον των μελών της προανακριτικής επιτροπής που διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου. Πάντως, τα όσα είχαν καταθέσει ενώπιον του κ. Σοφουλάκη, οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες καταδεικνύουν και την στάση που πρόκειται να κρατήσουν την ερχόμενη Δευτέρα ενώπιον των μελών της κοινοβουλευτικής επιτροπής, όποτε και έχουν προγραμματιστεί να καταθέσουν με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά τους.   

Κατά την κατάθεσή τους, ενώπιον του κ. Σοφουλάκη, οι δυο προστατευόμενοι μάρτυρες είχαν υποστηρίξει πως όσα κατέθεσαν στους εισαγγελείς Διαφθοράς τα κατέθεσαν με γνώμονα την αλήθεια. Είχαν ακόμη αναφέρει πως είναι μάρτυρες μόνο στην Ελλάδα και πως από τη συνεργασία τους με την φαρμακοβιομηχανία είναι σε θέση να γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα.

«Όλα όσα έχω καταθέσει στους εισαγγελείς Διαφθοράς το κατέθεσα αυτοβούλως και με γνώμονα την αλήθεια των γεγονότων και μόνο και τα οποία θέλω να επιβεβαιώσω», φέρεται να είχε αναφέρει χαρακτηριστικά στην κατάθεσή στον κ. Σοφουλάκη η μάρτυρας «Αικατερίνη Κελέση».

 «Είμαι υπέρ της Δικαιοσύνης και της αλήθειας και ότι έπραξα το έπραξα έχοντας χρέος ως Έλληνας πολίτης απέναντι στην κοινωνία, στον αγώνα υπέρ της διαφάνειας και κατά της διαφθοράς», φέρεται να είχε αναφέρει ο «Μάξιμος Σαράφης». Απαντώντας μάλιστα σε σχετική ερώτηση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο ίδιος μάρτυρας είχε αναφέρει ότι δεν είναι «άνθρωπος που πιέζεται ούτε εκβιάζεται» και πως δεν είναι στο ήθος του να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε «συμμορία ή σκευωρία». «Εμμένω στις καταθέσεις μου τις οποίες έδωσα στους εισαγγελείς Διαφθοράς και χωρίς καμία παρότρυνση ή πίεση με γνώμονα την αλήθεια» είχε ακόμη αναφέρει ο «Μάξιμος Σαράφης».

 
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo