Πως ξεπεράστηκε το αδιέξοδο με τον προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis

Κατερίνα Μάνθου 22-02-2020 08:13
Πως ξεπεράστηκε το αδιέξοδο με τον προστατευόμενο μάρτυρα της Novartis
Τι θα γίνει με την «Κελέση»
Άγνωστη, ωστόσο, παραμένει η στάση που θα κρατήσει η επίσης προστατευόμενη μάρτυρας στην υπόθεση της Novartis, «Αικατερίνη Κελέση». Η εν λόγω μάρτυρας, όπως και ο «Μάξιμος Σαράφης» δεν είχε εμφανιστεί ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής και είχε εκδοθεί σε βάρος της ένταλμα βίαιης προσαγωγής της.

Η «Κελέση» σε επιστολή της προς τα μέλη της προανακριτικής είχε αρνηθεί να καταθέσει, υποστηρίζοντας αφενός ότι βρίσκεται σε καθεστώς προστασίας και αφετέρου ότι δεν έχει να εισφέρει τίποτα στην υπόθεση που διερευνά η κοινοβουλευτική επιτροπή. Δηλαδή τυχόν ποινικές ευθύνες του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στην υπόθεση της Novartis: «Δεν έχω να εισφέρω το παραμικρό σε σχέση με τη διενεργούμενη προκαταρκτική εξέταση, τόσο ως προς τη διάγνωση της υπόθεσης όσο και ως προς τη διακρίβωση της αλήθειας, αφού ούτε γνώριζα ούτε γνωρίζω τον κ. Παπαγγελόπουλο ούτε με γνωρίζει», ανέφερε η «Αικατερίνη Κελέση», με επιστολή που εστάλη στις 15 Φεβρουαρίου στη Βουλή.

Στην ίδια επιστολή η «Αικατερίνη Κελέση» ανέφερε: «Με την κλήση μου τίθεται εν αμφιβόλω το πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και ελλοχεύει ο κίνδυνος καταστρατήγησης της μυστικότητας και του καθεστώτος προστασίας που έχω υπαχθεί, δεδομένου ότι τέθηκα σε καθεστώς προστασίας μάρτυρα για την υπόθεση Novartis και όχι για οποιαδήποτε υπόθεση άγεται ενώπιον κάθε αρχής».

TAGS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo