Συνεργασία των Αρχηγών ΓΕΝ και Λιμενικού για επιχειρησιακά θέματα

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-02-2020 19:49
Συνεργασία των Αρχηγών ΓΕΝ και Λιμενικού για επιχειρησιακά θέματα
Με πλούσια και σημαντική ατζέντα

Η αναβάθμιση του επιπέδου της επιχειρησιακής συνεργασίας μεταξύ του Πολεμικού μας Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛΑΚΤ) εξετάστηκε κατά τη σημερινή συνάντηση των δύο Αρχηγών και των επιτελών τους στις εγκαταστάσεις του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στο Στρατόπεδο «Παπάγου». 

Οι Αρχηγοί ΓΕΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ και Θεόδωρος Κλιάρης ΛΣ συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και συνεργασίας μεταξύ ΠΝ και ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης ΠΝ και ο Β’ Υπαρχηγός ΛΣ-ΕΛΑΚΤ Αντιναύαρχος ΛΣ Αλέξανδρος Θεοφανόπουλος και αρμόδιοι επιτελείς.

Συμφώνως με πληροφορίες L&O οι δύο πλευρές συζήτησαν μία σειρά κρίσιμων θεμάτων όπως:

- Το προσφυγικό-μεταναστευτικό και η καλύτερη συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπισή του «επί του πεδίου», δηλαδή στη θάλασσα.

- Θέματα επιχειρησιακής εκπαιδεύσεως αλλά και συντηρήσεως των πλωτών μέσων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ. 

- Η βελτιστοποίηση της χρησιμοποιήσεως των ελικοπτέρων και των άλλων πτητικών μέσων του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ σε αποστολές συνδυαστικώς με αποστολές του ΠΝ.

- Αναβάθμιση της εκπαιδεύσεως των επίλεκτων μονάδων των δύο πλευρών (ΔΥΚ και ΜΥΑ/ΛΣ) και συνεργασία στην εκτέλεση συγκεκριμένων αποστολών.

  • Εξέταση του ζητήματος της για πρώτης φοράς εφέτος εισαγωγής μέσω του θεσμού των πανελληνίων εξετάσεων αξιωματικών του ΛΣ-ΕΛΑΚΤ στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, όπου θα εκπαιδεύονται ΜΑΖΙ με τους συναδέλφους τους του ΠΝ για τέσσερα χρόνια, και όχι για ένα χρόνο –μία απλή περίοδο «στρατιωτικοποιήσεως»- όπως γινόταν ως τώρα, γεγονός που αμφότερες οι πλευρές αποδίδουν κεφαλαιώδη σημασία για τη δημιουργία και ανάπτυξη κοινής επιχειρησιακής φιλοσοφίας, παραδόσεως και σκέψεως!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo