Με νέες παραβιάσεις ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα γεμάτη από τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-02-2020 19:00 Τελευταία ενημέρωση: 21-02-2020 19:02
Με νέες παραβιάσεις ολοκληρώθηκε μία εβδομάδα γεμάτη από τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο
Οι τουρκικές προκλήσεις «απαντήθηκαν» από τα ελληνικά μαχητικά

Ολοκληρώθηκε «γεμάτη» από τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο εβδομάδα που είχε ξεκινήσει επίσης με…προκλήσεις από πλευράς της Άγκυρας, με σημαντικό αριθμό παραβάσεων, παραβιάσεων, υπερπτήσεων και εμπλοκών, οι οποίες όλες «απαντήθηκαν» από τα μαχητικά αεροσκάφη της ελληνικής αεραμύνης, συμφώνως με τα επίσημα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ, που δημοσιοποιήθηκαν το απόγευμα.

Συμφώνως με αυτά, σήμερα, 4 σχηματισμοί, από τους οποίους 2 «ζευγάρια» μαχητικών αεροσκαφών F-16 και άλλη 1 «τριάδα» μαχητικών του ίδιου τύπου, καθώς και 2 μεμονωμένα αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας CN-235, συνολικώς 11 αεροσκάφη, από τα οποία 5 μαχητικά ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν 6 παραβάσεις των Κανόνων Εναερίου Κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών και 25 παραβιάσεις του Εθνικού Εναερίου Χώρου, στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Από τις προαναφερθείσες 25 παραβιάσεις, οι 16 σημειώθηκαν από τα αεροσκάφη CN-235, ενώ οι υπόλοιπες 9 από τα μαχητικά!

Ακόμα σημειώθηκαν 2 «εικονικές αερομαχίες» (εμπλοκές) με τα αεροσκάφη ετοιμότητος της ελληνικής αεραμύνης, που έσπευσαν σε κάθε περίπτωση να τα αναχαιτίσουν όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις.

«Τα ανωτέρω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική» σημειώνεται από το ΓΕΕΘΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo