Παναγιωτόπουλος: Όταν η Ελλάδα έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και ομοψυχία είναι ικανή να καταγάγει θριάμβους

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης 21-02-2020 18:15
Παναγιωτόπουλος: Όταν η Ελλάδα έχει ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και ομοψυχία είναι ικανή να καταγάγει θριάμβους
Ο υπουργός Άμυνας στις εκδηλώσεις για την 107 η επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913

Το τετράπτυχο των ελληνικών επιτυχιών, όπως έχει καταδειχθεί μέσα από την Ιστορία της χώρας, επισήμανε ο υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, στη δήλωσή του μετά τη δοξολογία και την κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Μπιζανομάχων, κατά τις σημερινές εκδηλώσεις για την 107 η επέτειο από την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, το 1913, τις οποίες παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπιος Παυλόπουλος και ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας.

«Τα διδάγματα της Ιστορίας είναι σαφή. Όταν η Ελλάδα έχει τα τέσσερα στοιχεία που προείπα: ισχυρή πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, υψηλό συλλογικό φρόνιμα και ομοψυχία είναι ικανή να καταγάγει θριάμβους και κατήγαγε θριάμβους. Αυτή είναι η ιστορική πραγματικότητα.

Όταν λείπουν αυτά τα στοιχεία και προκρίνεται ο Διχασμός και η κόπωση τότε μετά είναι ικανή να υφίσταται καταστροφές κι έχει υποστεί καταστροφές» τόνισε χαρακτηριστικώς στη δήλωσή του ο ΥΕΘΑ, για να προσθέσει: «Επομένως, καλό είναι να διδασκόμαστε από τα διδάγματα της ιστορίας, της δικής μας Ιστορίας -που είναι μπροστά μας- και να πορευόμαστε προσπαθώντας να αναζητήσουμε και να έχουμε συλλογικά τα καλά μας στοιχεία. Δεν έχουμε να φοβηθούμε παρά μόνο τον κακό μας εαυτό και νομίζω ότι αυτό είναι το δίδαγμα που πρέπει όλοι να αποτυπώσουμε από τον προβληματισμό, κοντά στον εορτασμό της σημερινής επετείου. Χρόνια πολλά, λοιπόν, στα Γιάννενα, χρόνια πολλά στην Ήπειρο».

Ο ΥΕΘΑ συνοδευόταν από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, και παρέστησαν στη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου, στην κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο Μπιζανομάχων και βεβαίως παρακολούθησαν τη μεγάλη παρέλαση με την οποία έκλεισαν οι εκδηλώσεις αυτές.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo