Οργή προκαλεί η δήλωση Παπαγγελόπουλου περί «τρελών που βγήκαν στους δρόμους»

Newsroom L&O 21-02-2020 14:51
Οργή προκαλεί η δήλωση Παπαγγελόπουλου περί «τρελών που βγήκαν στους δρόμους»
Έντονη αντίδραση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία που ζητά από τον πρώην υπουργό να ανακαλέσει

Να ανακαλέσει τη φράση του περί «τρελών» που βγήκαν στους δρόμους ζητεί από τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ).

«Έχει ανοίξει το τρελάδικο, βγήκαν οι τρελοί στους δρόμους. Θα τους ξαναμαζέψουμε»... δήλωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος σε συνέντευξή του στο Mega Channel και η ΕΣΑμεΑ ζητά να ανακαλέσει, αλλιώς να τον ανακαλέσει στην τάξη το κόμμα του.

Οι δηλώσεις του πρώην υπουργού έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την Σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, τονίζει η Συνομοσπονδία υπογραμμίζοντας πως όποιο «πολιτικό πρόσωπο, σε μεγάλο μέσο ενημέρωσης, που χρησιμοποιεί στιγματιστική ορολογία η οποία υποβιβάζει και υποτιμά μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας, τους ψυχικά πάσχοντες, και ταυτόχρονα προτρέπει σε βία- γιατί βία είναι η ασυλοποίηση- θα μας βρίσκει πάντα αντιμέτωπους».

«Το αναπηρικό κίνημα ματώνει εδώ και δεκαετίες να αποβάλει το στίγμα από την ψυχική νόσο, να πείσει ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν στην κοινότητα, εάν έχουν τα απαραίτητα βοηθήματα, ότι τα άσυλα είναι οι αποθήκες των καταραμένων.

Ελάτε στη θέση των ψυχικά πασχόντων, μπείτε στη θέση ανθρώπων που έχουν επιζήσει από άσυλα και ζουν πλέον στην κοινότητα. Η γλώσσα παράγει ιδεολογία, οι πολιτικοί πρώτοι οφείλουν να καταδικάζουν το στίγμα και να προάγουν τη σωστή δικαιωματική ορολογία.

Οι πολιτικοί αλλά και οι δημοσιογράφοι. Η συγκεκριμένη δήλωση έπρεπε να είχε στηλιτευθεί πρώτα από την δημοσιογράφο που πραγματοποιούσε τη συνέντευξη. Τα ΜΜΕ έχουν και παιδευτικό χαρακτήρα, καθώς μπαίνουν σε εκατομμύρια σπίτια και πρώτοι οφείλουν να ελέγχουν το προϊόν που διακινούν», αναφέρει η ΕΣΑμεΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo