Οικονόμου: Επείγει η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον έλεγχο της οπλοκατοχής

Newsroom L&O 21-02-2020 14:22 Τελευταία ενημέρωση: 21-02-2020 14:23
Οικονόμου: Επείγει η ενσωμάτωση της ευρωπαϊκής οδηγίας για τον έλεγχο της οπλοκατοχής
Θετική η επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης - Αναμένονται οι θέσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, των εμπόρων κυνηγετικών όπλων και άλλων ενδιαφερόμενων φορέων

Στην ανάγκη αντιμετώπισης της παράνομης διακίνησης και εμπορίας πυροβόλων όπλων συμφώνησαν τα μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, τα οποία επεξεργάστηκαν το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Νομοσχέδιο το οποίο φέρει το μακροσκελή τίτλο «Τροποποίηση διατάξεων του ν. 2168/1993 (Α' 147) "Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις", εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με την Οδηγία (ΕΕ) 2017/853 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 17ης Μαΐου 2017 για την τροποποίηση της Οδηγίας 91/477/ΕΟΚ του Συμβουλίου σχετικά με τον έλεγχο της απόκτησης και της κατοχής όπλων και θέσπιση των αναγκαίων συμπληρωματικών μέτρων για την εφαρμογή του Εκτελεστικού Κανονισμού (ΕΕ) 2015/2403 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Ο παριστάμενος υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Λευτέρης Οικονόμου, σημείωσε ότι οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν θρηνήσει θύματα από τρομοκρατικές και άλλες εγκληματικές ενέργειες και επείγει η ενσωμάτωση της σχετικής Οδηγίας της επιτροπής στην ελληνική νομοθεσία.

Θετικά αντιμετώπισαν το νομοσχέδιο οι εκπρόσωποι των κομμάτων, με τον αγορητή του ΚΚΕ να δηλώνει ότι θα τοποθετηθεί αναλυτικά σε επόμενη συνεδρίαση.

Η επιτροπή θα συνέλθει εκ νέου την ερχόμενη Τετάρτη, 26 Φεβρουαρίου, οπότε θα εκφράσουν τις απόψεις τους ενδιαφερόμενοι φορείς, όπως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, οι έμποροι κυνηγετικών όπλων, η Ένωση Αποστράτων, η Κυνηγετική Ομοσπονδία, η Ψυχιατρική Εταιρεία και η Σκοπευτική Ομοσπονδία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Copyright © 2019 LawAndOrder.gr

iblogo